Date companie
 
 
 
 

Mieii de Paște, crescuți cu grijă de oieri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Februarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : carne, miel, cioban, turma, mioare, pasate, oier
 

Mai sunt două luni până la Paște, dar oamenii chibzuiți își fac deja calcule și pun bani deoparte pentru friptura de miel. Ciobanii au luat măsuri din timp pentru a asigura miei pentru toate buzunarele și pentru toate preferințele. Oierii au achiziționat rase apreciate pentru carnea lor, astfel încât cumpărătorii să fie mulțumiți. Constantin Jianu are la stâna din comuna Crasna, județul Gorj, peste 1.500 de mioare și circa 800 de miei. Cum Paștele pică mai devreme anul acesta, adică pe 16 aprilie, ciobanii au băgat din timp berbecii între mioare.

CONSTANTIN JIANU, oier "Au început să fete pe 5-6 ianuarie. Au deja o lună și 6-7 kilograme. Ajung la 14-15 kilograme, exact cum e carnea bună."

AMBIANȚĂ "- Ăsta cam cât are? - Are 7 până la 10."

Oierul spune, însă, că are în plan să vândă mieii mai mult în străinătate. El se bazează pe clienții săi din țările arabe, care apreciază carnea de miel de calitate.

CONSTANTIN JIANU, oier "Ținem legătura cu ei, ne anunță. Vin cu tirul, îi încarcă. Prețul e mic dar e vânzare rapidă."

Constantin Jianu este oier din tata-n fiu și spune că și copiii lui moștenesc această îndeletnicire. Îndeletnicirea este moștenită și în familiile celor care îi păzesc turma.

VOX "Așa ne-am născut. Copii cu bâta-n-mână! Pentru noi este o satisfacție."

Potrivit oierilor, anul acesta, prețul pentru un kilogram de carne de miel va oscila în jurul valorii de 18 lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2