Date companie
 
 
 
 

Mielul românesc merge la export, de Paște

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bistrita, italia, miel, grecia, ciobani
 

Mielul românesc are mare căutare în străinătate! Zeci de mii de animale au fost exportate numai din Bistrița-Nãsãud. Peste 17.000 de miei au ajuns deja în Italia și Grecia, de trei ori mai mult decât numărul animalelor ce vor fi sacrificate, de Paște, în piețele și abatoarele din județ.

VOX "Câți ați adus pentru vânzare? 115."

ANTON VARGA, dir. adj., Direcția Sanitar-Veterinarã Bistrița "11.000 de capete exportate în Italia, 6.000 de capete exportate în Grecia și 3.700 de capete exportate în țãrile din afara Uniunii Europene."

Ciobanii vin și de la sute de kilometri depãrtare la Bistrița-Năsăud, sã-și vândã mieii.

AUREL POPA, administrator, Centrul de colectare ovine " - În aproximativ douã sãptãmâni, am vândut în jur de 14.000 de capete. - De unde primiți? - Din zona Ardealului, Maramureș, Mureș, Bistrița, Cluj."

Crescătorii de animele sunt mulțumiți că își vând marfa. Mai ales că cererea de pe piața internã este tot mai micã.

VOX "Mieii în perioada Paștelui pleacã mai mult în Italia și în Grecia. Dacã nu ar mai fi exportul, ar scãdea efectivele de oi. În viu, se plãtește 10 lei la ferma de ovine din Bistrița."

150.000 de miei pleacã anual din Bistrița în strãinãtate. Anul trecut, crescãtorii au încasat din exporturi peste 16 milioane 600 de mii de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2