Date companie
 
 
 
 

Mielul românesc merge la export, de Paște

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bistrita, italia, miel, grecia, ciobani
 

Mielul românesc are mare căutare în străinătate! Zeci de mii de animale au fost exportate numai din Bistrița-Nãsãud. Peste 17.000 de miei au ajuns deja în Italia și Grecia, de trei ori mai mult decât numărul animalelor ce vor fi sacrificate, de Paște, în piețele și abatoarele din județ.

VOX "Câți ați adus pentru vânzare? 115."

ANTON VARGA, dir. adj., Direcția Sanitar-Veterinarã Bistrița "11.000 de capete exportate în Italia, 6.000 de capete exportate în Grecia și 3.700 de capete exportate în țãrile din afara Uniunii Europene."

Ciobanii vin și de la sute de kilometri depãrtare la Bistrița-Năsăud, sã-și vândã mieii.

AUREL POPA, administrator, Centrul de colectare ovine " - În aproximativ douã sãptãmâni, am vândut în jur de 14.000 de capete. - De unde primiți? - Din zona Ardealului, Maramureș, Mureș, Bistrița, Cluj."

Crescătorii de animele sunt mulțumiți că își vând marfa. Mai ales că cererea de pe piața internã este tot mai micã.

VOX "Mieii în perioada Paștelui pleacã mai mult în Italia și în Grecia. Dacã nu ar mai fi exportul, ar scãdea efectivele de oi. În viu, se plãtește 10 lei la ferma de ovine din Bistrița."

150.000 de miei pleacã anual din Bistrița în strãinãtate. Anul trecut, crescãtorii au încasat din exporturi peste 16 milioane 600 de mii de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mii de copaci, tăiați ilegal din pădurile de pe Munții Rodnei ( 22 Septembrie 2019 )

  Peste 3.300 de copaci, tăiați ilegal în Munții Rodnei! Un control al Gărzii Forestiere Cluj pe raza Ocolului Silvic Cormaia - Anieș din județul Bistrița-Năsăud, început anul trecut și încă nefinalizat, a scos la iveală tăierile ilegale...

 • Bărbat cu arsuri grave, după ce a căzut în borhot fierbinte ( 18 Mai 2019 )

  Accident de groază, într-o localitate din Bistrița-Năsăud! Un bărbat a ajuns în stare critică la spital, după ce a căzut în borhotul fierbite, în timp ce fabrica țuică în gospodărie. Omul de 35 de ani, din localitatea Simionești, județul...

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 • Incendii provocate de un bărbat în scopul uciderii iubitei ( 1 Aprilie 2019 )

  Noapte de foc pentru pompierii din Bistrița! Două incendii au avut loc în timpul nopții de duminică spre luni, la două locuințe din localitatea Mureșenii Bârgăului. Primul incendiu a izbucnit după miezul nopții, iar la scurt timp după...

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2