Date companie
 
 
 
 

Minerii amenință, Guvernul promite că minele nu se vor închide până în 2018

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : minerii ameninta Guvernul, lideri sindicali, Valea Jiului, plata lefuri, ortaci
 

Ortacii amenință Guvernul cu o nouă mineriadă. Liderii sindicali spun că Valea Jiului poate exploda în câteva zile, din cauza imposibilității plății lefurilor.

ADRIAN JURCA - lider sindical: ''Nu vreau sã mã gândesc ce vor face 8.700 de oameni dacã nu-si vor primi salariile. Este posibilã o nouã mineriadã! (...) Suntem într-o situatie foarte criticã! Executivul nu-si mai poate permite ca celelalte guverne sã împingã problema Vãii Jiului pânã la alegeri si dupã alegeri sã vedem ce facem."

Sindicatele au cerut și ștergerea datoriilor. Compania Națională a Huilei conduce în topul datornicilor la stat și în 2010, cu restanțe de peste 4 miliarde de lei.

DUMITRU COSTIN - lider BNS: Am insistat si pe necesitatea unui program complet dedicat Vãii Jiului, nu numai pentru zona de minerit. (...) Nu stiu de unde stie domnul Igas cã s-au investit bani acolo. E o poveste. Nu sunt dotãrile necesare! Oamenii ãia fac minuni acolo. Oamenii ãia lucreazã cu aparaturã care este artifical tinutã în viatã. E nevoie de investitii de miliarde de euro."

Ce poate promite deocamdata Executivul este că nici o mină din România nu va fi închisă in urmatorii 7-8 ani.

EMIL BOC - premierul Romaniei: "Pânã în 2018 nicio minã nu se va închide! În aceastã perioadã se vor face evaluãri concrete pentru fiecare minã."

Precizarea premierului a venit după discutiile cu miniștrii Economiei și Finanțelor pe tema restructurării sectorului minier.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Protest de amploare al minerilor din Valea Jiului ( 6 Februarie 2015 )

    Miting de amploarea în Valea Jiului! Peste cinci mii de mineri de la Complexul Energetic Oltenia au cerut demisia conducerii după ce li s-au tăiat salariile cu 20%, dar și primele și sporurile. Oamenii se tem că vor urma și reduceri de personal. Patru federații sindicale reprezentative din cadrul Complexului Energetic Oltenia au ieșit în stradă, chiar în timpul negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă.

  • S-au incheiat protestele in Valea Jiului ( 10 Martie 2012 )

    Minerii din Valea Jiului au incetat actiunile de protest si s-au reintors in mina. In urma negocierilor cu reprezentanții Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, liderii minerilor din Valea Jiului au ajuns la un acord, urmând ca detaliile înțelegerii să fie făcute publice luni, 12 martie 2012.

  • Protestul minerilor s-a incheiat ( 2 Februarie 2012 )

    Protestul minerilor din Valea Jiului s-a încheiat după ce între Administrație și sindicate s-a semnat un act adițional la contractul colectiv de muncă prin care minerilor li se garantează acordarea unui spor de pericol pentru munca în subteran în valoare de 700 lei.

  • Inchisoare pentru un pedofil britanic și complicele său ( 23 Februarie 2011 )

    Trei ani și jumătate de închisoare pentru un pedofil britanic. Paul Dorday, in varsta de 43 de ani, a fost condamnat pentru că a racolat, violat și abuzat sexual 14 minori din zonele sărace ale Văii Jiului. Magistrații Tribunalului Hunedoara au decis, în urma recursului intentat de cetateanul străin, că acesta trebuie să rămână în spatele gratiilor. După ce-și ispăși pedeapsa, pedofilul va fi expulzat în țara sa natală.

  • Agenția Națională de Integritate verifică averea liderilor sindicali ( 16 Februarie 2011 )

    Liderii sindicali se află în vizorul Agenției Naționale de Integritate. Astfel, pe lista verificărilor ANI se află 14 sefi de sindicate și soția lui Vasile Marica, angajată la Ministerul de Finanțe. Agenția susține că niciunul dintre ei nu și-a depus la timp declarația de avere.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2