Date companie
 
 
 
 

Ministrul Apelor și Pădurilor, în vizită la Bihor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lucrari, bihor, baraj, oradea, ministru, apelor, denes, padurilor, cris, repede, lesu
 

Vizită a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în județul Bihor! Mai întâi, a inspectat lucrările și stadiul consolidării malului stâng al râului Crișul Repede din centrul Oradiei. Una dintre etapele cele mai importante ale amenajării Crișului Repede în Oradea, lucrarea de aproape 250 de milioane de lei, începută în anul 2000, a fost încheiată de constructor cu două luni în avans fată de termenul fixat, care era 1 decembrie 2018. Lucrarea a fost executată în scopul protejării împotriva inundațiilor, dar și pentru amenajarea unei promenade pentru pietoni și bicicliști. Cu ocazia vizitei, Ioan Denes a promis noi fonduri pentru șantierele Administrației Bazinale de Ape Crișuri.

IOAN DENEȘ, Ministrul apelor și pădurilor ”În județul Bihor, Ministerul Apelor și Pădurilor desfășurăm o serie de lucrări, prin care asigurăm securitatea și siguranță muncii oamenilor în situații de calamități și fenomene meteo necontrolate.”

În județul Bihor, Ministerul Apelor și Pădurilor derulează 18 proiecte. Ministrul Ioan Deneș, însoțit de autoritățile bihorene, a plecat, apoi, în județ, pentru a vedea pe ce sunt cheltuiți banii destinați consolidării naturale a unor obiective, printre care și barajul Leșu. Acumularea de la Leșu a fost golită în urmă cu trei ani, însă, reabilitarea barajului întârzie să pornească, această zonă turistică a Bihorului fiind, astfel, văduvită de atrăgătoarea întindere de apă de odinioară.

IOAN DENEȘ, ministrul Apelor și Pădurilor  ”Prima lucrare care se derulează pe fonduri europene este punerea în siguranță a barajului de la Leșu, 34 milioane, prin credite de angajament. Am alocat, deja, 4,7 milioane.”

IOAN MOISĂ, director, Dezvoltare - Investiții “Din 2009, ne străduim să obținem finanțare. În 2011 am făcut toate formele, nu am reușit, în sfârșit, am reușit și cu actuala conducere a ministerului, am reușit să schimbăm, începem execuția. Astăzi, am o satisfacție că munca de 10 ani a dat roade. Este vorba de punerea în siguranță a barajului, muncitorii curăță, etc. Acolo, jos, trebuie curățit și refăcută grinda. Barajul este din '74. A fost făcut prin surse proprii. Barajul trebuia să fie refăcut din 5 în 5 ani, dar, nici vorba de așa ceva. Abia acum se demarează refacerea lui.”

Echipa ministerială și cea formată din oficialii bihoreni au vizitat și alte două șantiere, cel pentru regularizarea Văii Meziadului în comuna Remetea și cel pentru regularizarea Văii Nimăiesti, la Beiuș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2