Date companie
 
 
 
 

Misiune dificilă de salvare, în Munții Bucegi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salvare, misiune, turist, bucegi, salvamontisti, mici, ranit, cascada, alpinist, urlatoarea, jepii
 

Misiune de salvare dificilă, în masivul Bucegi! Aventura a doi alpiniști a fost pe punctul de a se transforma într-o tragedie. Unul dintre ei a alunecat în gol și s-a rănit grav la cap și la coloană.

AMBIANȚĂ "Ușor, ușor, lasă-l ușor jos. Să nu dați pietre de acolo de sus!"

Acțiunea de salvare a fost extrem de dificilă, chiar și pentru salvamontiștii experimentați. Șapte ore au mers salvatorii, pe un drum anevoios, ca să ajungă la turistul rănit. Acesta a fost localizat în Zona Seacă dintre Clai, un loc despăre care alpiniștii știu că este extrem de periculos.

AMBIANȚĂ "- Ține, ține, blochează. - Aoleu! Aoleu, doamne! - Ușor, ușor, nu-ți fie teamă."

În momentul accidentului, alpinistul escalada un perete abrupt. La un moment dat, a vrut să scoată o cordelină dintre două piroane, dar s-a dezechilibrat și s-a prăbușit în gol. Martor la accident, prietenul lui a sunat imediat la 112 și a cerut ajutor. Rănitul a fost recuperat de salvamontiști și adus la baza muntelui, după o intervenție care a durat mai bine de șapte ore.

AMBIANȚĂ "- Unde te doare? - Spatele mă doare. - Unde, aici? - Acolo, da. Nu mă apăsa!"

VOX "- Știați că nu e traseu turistic? - Nu eram prima dată acolo. Era coarda blocată și s-a împiedicat și a căzut."

VOX "O lovitură destul de urâtă. Foarte greu l-am coborât de acolo. Ne-am chinuit foarte tare, fiind zona extrem de accidentată."

Acesta nu a fost singurul accident produs în munți. Salvamontiștii au mai recuperat o turistă accidentată pe traseul Jepii Mici. De asemenea, un alt turist a fost preluat de la Cascada Urlătoarea, unde a căzut și și-a luxat un picior.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2