Date companie
 
 
 
 

Miting pentru Europa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Mai 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : miting Chisinau
 

Miting pro european uriaș, la Chișinău! Zeci de mii de oameni au participat la Adunarea Națională ”Moldova Europeană”. Demonstranții au purtat steaguri ale Uniunii Europene și au scandat ”Europa!”. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a spus manifestanților că alăturarea în familia Uniunii Europene este, pentru Republica Moldova, ”șansa poporului să trăiască în pace, în liniște și în belșug”. Ea a precizat că obiectivul țării este ca, până cel târziu în 2030, să fie membru al blocului comunitar.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova

”Vrem să ținem țara și copiii noștri departe de pericolul războiului! Doar fiind membri ai Uniunii Europene nu vom fi singuri și vom avea garanția siguranței și păcii pentru moldoveni.”

La eveniment a participat și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Ea s-a adresat manifestanților în engleză și română.

ROBERTA METSOLA, președintele Parlamentului European

”Sunt atât de mândră să fiu alături de voi, astăzi, în fața acestei mulțimi uriașe, uriașe de oameni care cred într-un viitor european al Republicii Moldova. Am venit să fiu alături de voi și de Maia Sandu și să vă aduc un singur mesaj: Europa este Moldova, Moldova este Europa. Europa! Europa! Europa! Moldova nu este singură. Moldova nu este singură. Vă mulțumesc! Vă mulțumesc! Nu vă vom dezamăgi!”

În cadrul adunării a fost adoptată rezoluția ”Moldova Europeană”, în care se solicită modificarea Constituției țării, pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Mitingul a avut loc cu 10 zile înainte de o reuniune internațională de anvergură, care va fi găzduită, în premieră, de Republica Moldova. Este vorba de summitul Comunității Politice Europene, la care vor participa peste 50 de lideri europeni, între care președintele Comisiei Europene, președintele Parlamentului European, dar și președintele Franței Emmanuel Macron, cel care a inițiat crearea acestei noi platforme de coordonare politică între țările europene, în mai anul trecut, după invadarea Ucrainei de către Rusia.


Miting pentru Europa

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2