Date companie
 
 
 
 

Mitropolia Munteniei si Dobrogei a cerut înlocuirea capacelor de canal pe care este reprezentata crucea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, biserica, Mitropolie, centrul, vechi, romana, canal, stema, ortodoxa, cruce, capac
 

Biserica Ortodoxã Românã se plânge cã simbolul crestinismului, crucea, este cãlcat în picioare, zilnic, de mii de bucuresteni. Si asta din cauza cã stema Capitalei, care contine doua cruci, se regaseste pe capacele de canal din Centrul Vechi al Capitalei. Mitropolia Munteniei si Dobrogei cere municipalitãtii înlocuirea capacelor cu pricina, cu altele, pe care sã nu fie reprezentatã crucea.

prin telefon: CONSTANTIN STOICA, purtator de cuvant, B.O.R. "Potrivit canoanelor bisericesti, sunt interzise reprezentãri ale sfintei cruci, a sfintilor si a celorlalte simboluri religioase, inclusiv pe pardoseala bisericilor."

Dacã nici mãcar în locurile sfinte nu se permite acest lucru, în cele publice nici nu poate fi vorba de asa ceva. Ce spun, insa, bucurestenii!

VOX "Zic cã este un pic exageratã. Poate îsi mai aduce aminte tot omul cã existã un Dumnezeu."

VOX "Sã calci pe cruce nu mi se pare normal. Crucea are o semnificatie prea profundã."

Solicitarea Mitropoliei Munteniei si Dobrogei a fost discutata in cadrul Consiliului Stiintific Consultativ din cadrul Administratiei Monumentelor si Patromoniului Turistic. Specialistii Consiliului vor cere Primariei Capitalei sa nu mai permita fabricarea capacelor cu stema cu doua cruci. In ciuda supararii fetelor bisericesti, cele existente raman, insa, la locul lor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2