Date companie
 
 
 
 

Moartea poetului Adrian Paunescu, pierdere pentru cultura romaneasca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : paunescu, moartea, pierdere, cultura
 

Ultimul mare poet social roman, asa cum l-a numit criticul literar Eugen Simion, a plecat dintre noi. Moartea lui Adrian Paunescu este o mare pierdere pentru cultura romaneasca si lasa un mare gol atat pentru cei care i-au iubit poeziile cat si pentru cei care i-au admirat stilul gazetaresc, au spus la unison colegii de breasla sau pur si simplu prietenii.

prin tel.: OVIDIU LIPAN TÃNDÃRICÃ artist "Adrian Pãunescu în amintirea noastrã va rãmâne în vesnicie. A fost un om care a încercat sã facã ceva, si sã schimbe, si sã dea valoare la forta lui"

prin tel: MÃDÃLIN VOICU prieten " Pe lângã un mare poet, a fost si un mare artist, mie personal mi-a plecat un prieten si asta conteazã mai mult; e mai greu de suportat."

VASILE SEICARU artist "Am sperat într-o minune, cum toti am sperat. Nu stiu cum si ce sã spun. Pentru mine a fost cel care mi-a dat o nouã identitate. (...) "

VICTOR SOCACIU artist "Cred cã a trecut în nefiintã un titan al culturii noastre si va trebui sã întelegem cã România pierde o mare valoare a sa. (...) Peste sute de anii vom putea vorbi de aceastã perioadã ca despre perioada Adrian Pãunescu."

Scriitorul Mircea Dinescu spune despre Adrian Pãunescu cã a fost "un fenomen natural". Acesta si-a amintit un moment important din viata poetului: cearta cu Nicolae Ceausescu.

MIRCEA DINESCU scriitor "Pãunescu a fost un fenomen natural, asa cum e furtuna, ploaia, un cutremur... El a fost primul scriitor care s-a certat cu Ceausescu; era poetul cel mai interesant si la o întâlnire l-a scos din sãrite pe conducãtorul statului"

prin tel.: GHEORGHE ZAMFIR muzician "A fost unul din poetii mari ai românilor, de o talie pe care n-au atins-o multi. (...) Îl regret enorm. (...) Cred cã e o mare pierdere pentru poezia româneascã, pentru cã poeti ca el se nasc rar".

Colegii de pe scena politica, si nu numai il plang si ii admira curajul.

prin tel.: CORNELIU VADIM TUDOR presedinte PRM "Dumnezeu îi ia pe cei mai buni dintre noi mai timpuriu decât s-ar cuveni. El a fost ca un frate siamez pentru mine. Eram ca uniti în zona inimii. Ne stiam din 1964. (...) Din 1992, când am intrat în Senat, nu ne-am mai despãrtit. Adrian nu a mai putut pentru cã s-a consumat foarte tare. El a pãtimit si chiar a fost un fel de bomboanã amarã pe coliva lui- acelasi proces al comunismului care l-a durut foarte tare. Nu a avut nimeni mai mult curaj ca el."

prin tel: ION ILIESCU presedinte de onoare al PSD "L-am cunoscut când el avea numai 25 de ani. COnducea organizatia de tineret de pe lângã Uniunea scriitorilor. De la începuturi s-a manifestat ca o voce criticã, activã, sensibilã la problemele societãtii. A fost un poet militant, poet cetãtean."

Gazetar, om de litere, poet, patriot, voce a unei societati si a unei perioade controversate, Adrian Paunescu a plecat acum intr-o alta lume, dupa ce a dat acestei lumi...de stire.

AMBIANTA (fragment poezie)« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2