Date companie
 
 
 
 

Moastele Sf. Ioan Botezatorul, in Catedrala Mitropolitana din Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credinciosi, moaste, sibiu, catedrala, mitropolitana, ioan, botezatorul
 

Eveniment religios unic in tara noastra! Moastele Sf. Ioan Botezatorul au fost aduse joi, la Sibiu, de pe muntele Athos. Odatã cu moastele Sfântului Ioan Botezãtorul au fost aduse si moastele Sfântului evanghelist Matei, ale Sfântului Stefan si ale Sfintei Mucenite Varvara. Mii de sibieni au întâmpinat sfintele moaste si au pornit apoi, împreunã cu un sobor de preoti, într-o procesiune prin centrul istoric al orasului. Dupa incheierea procesiunii, moastele au fost depuse în catedrala mitropolitanã.

ÎPS LAURENTIU STREZA, mitropolitul Ardealului "Trãim astãzi un moment unic."

A fost îmbulzealã mare la sfintele moaste, dar mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, i-a linistit pe oameni.

AMBIANTÃ "Nu intrati, doamnã, cã avem probleme, vã rugãm, e o zonã de protectie, ascultati-ne, de ce faceti exceptie de la regulã?"

VOX "Dacã noi nu am reusit sã ajungem la sfintele moaste, au venit ele la noi; deci Dumnezeu e mare si bun si ne iubeste."

VOX "A venit cel mai mare bãrbat din lume nãscut din femeie dupã Hristos, Ioan Botezãtorul, nu avem ocazia asta atât de des si sã ne rugãm lui ca el sã se roage lui Hristos sã facã oamenii mai buni."

VOX "Pentru mine e o mare bucurie si o mare fericire si o mare surprizã, eu iubesc sfintii, mi i-am fãcut prieteni, iar Sfântul Ioan Botezãtorul este cel mai iubit sfânt nãscut din femeie."

Moastele au fost aduse de cãlugãrii de la Schitul românesc Prodromu de pe muntele Athos, cu sprijinul unui om de afaceri din Medias. Credinciosii se pot inchina la sfintele moaste, la catedrala mitropolitanã din Sibiu, pânã duminicã, apoi vor fi duse la Cluj-Napoca si la Brasov.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2