Date companie
 
 
 
 

Moaștele Sf. Nicolae, aduse la Biserica Sf. Gheorghe cel Nou, din Capitalã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credinciosi, biserica, bucuresti, moaste, pelerini, nicolae, ioan, gheorghe, mana
 

Pelerinaj la Biserica Sf. Gheorghe cel Nou, din București! Credincioșii se pot ruga, joi și vineri, la moaștele Sfântului Nicolae, expuse la biserica din Capitalã. Ziua de șase decembrie , când creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sf. Nicolae, marcheazã una dintre cele mai importante sãrbãtori din calendarul creștin. Preoții spun că, de peste 400 de ani, mâna Sf. Nicolae binecuvânteazã Cetatea Bucureștilor și o întreagã Românie creștinã și ortodoxã.

EMIL CÃRÃMIZARU, preot paroh "Este modelul și chipul ierarhului desãvârșit, este chipul blândețelor, viața lui este plinã de bucurie duhovniceascã, pururea dãruitor pentru copii, pentru bolnavi, pentru bãtrâni, pentru sãraci, pentru cei neajutorați. Și de aceea este acest obicei frumos al creștinilor de a face daruri mai ales pentru copii și pentru cei sãraci în aceastã perioadã."

La Biserica Sf. Gheorghe cel Nou au fost depuse și moaștele Sf. Ioan cel Milostiv.

EMIL CÃRÃMIZARU, preot paroh "Cu binecuvântarea Preafericitului Pãrinte Daniei și cu binecuvântarea Preasfințitului Irinel, mitropolitul Olteniei, au fost aduse și moaștele Sf. Ioan cel Milostiv, mâna dreaptã a Sf. Ioan cel Milostiv, de la Biserica Postelnicu Fir, din Craiova."

Cu ocazia sãrbãtorii Sf. Nicolae, sunt pregătite cadouri pentru cei dragi, iar casele sunt îmbodobite cu crenguțe de pomi fructiferi și este dezlegare la pește. Pregãtirile pentru aceastã zi sunt însã și de ordin spiritual.

VOX "În primul rând, prin rugãciune, prin post, prin liniște sufleteascã."

VOX "Cu post, cu rugãciune, cu fapte bune, sã fim mai buni, mai blânzi, mai iertãtori, cã și pe noi sfinții și Dumnezeu ne iartã și ne rugãm pentru copii, pentru nepoți, pentru dușmanii noștri, pentru vrãjmașii noștri."

Aproape 800.000 de români, care poartã numele Sf. Nicolae, își sãrbãtoresc în 6 decembrie onomastica.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2