Date companie
 
 
 
 

Moscheea din București a primit avizul Primăriei Sectorului 1

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primarie, aviz, moschee
 

Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru lăcașul de cult al comunității musulmane! Instituția a precizat că acest document este un act de informare obligatoriu, care nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizației de ridicare a lăcașului. De asemenea, prin acest act, primăria i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din România că următoarea etapă este obținerea avizului de oportunitate al arhitectului șef al Primăriei Capitalei, în scopul întocmirii Planului Urbanistic Zonal și aprobării sale de către Consiliul General al Municipiului București. Moscheea va avea o capacitate de aproximativ 1000 de persoane, iar ca anexe vor fi o casă parohială, o bibliotecă și un centru de asistență socială. Construirea moscheei a stârnit însă revoltă. Anul trecut, dar și în acest an, în București s-au organizat proteste împotriva construcției. În cadrul unei vizite oficiale pe care a făcut-o în martie în Turcia, președintele Klaus Iohannis a anunțat că ridicarea unei moschei este exclusiv de competența autorităților publice locale. Președintele Turciei, Recep Erdogan, a spus recent că moscheea de la București va reprezenta un simbol al prieteniei dintre cele două țări.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bogdan Licu, acuzat de colegi de fals în declarații ( 3 Martie 2020 )

  Bogdan Licu, candidat la funcția de prim-adjunct al procurorului general este acuzat de colegi de fals în declarații, după ce a ascuns apartenența la Masonerie. Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor...

 • Vlad Voiculescu renunță la cursa pentru Primăria Capitalei ( 28 Februarie 2020 )

  Vlad Voiculescu renunță la candidatura pentru Primăria Capitalei! Candidatul partidului PLUS pentru Primăria Capitalei, a anunțat că se retrage din cursă, în condițiile în care PNL și USR îl vor susține pe Nicușor Dan.

 • Gabriela Firea susține că este pregătită de luptă pentru Primăria Capitalei ( 2 Ianuarie 2020 )

  Gabriela Firea a anunțat că va candida la alegerile locale pentru un un nou mandat de primar al Capitalei. Aceasta a precizat că se așteaptă ca 2020 să fie un an greu, dar că este „pregătită de luptă”. 

 • Kovesi, aviz favorabil pentru funcția de procuror șef european ( 19 Septembrie 2019 )

  Victorie majoră pentru Laura Codruța Kovesi! Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România a primit aviz favorabil din partea Consiliului Uniunii Europene, pentru a ocupa postul de procuror-șef al Parchetului European.

 • Calcule pentru alegeri ( 2 Iunie 2019 )

  Rareș Bogdan ar putea fi candidatul PNL pentru Primăria Capitalei! Potrivit unor surse citate de Medifax, Rareș Bogdan, cel care a deschis lista PNL la europarlamentare, ar putea fi susținut pentru funcția de primar general al Capitalei, la alegerile locale de anul viitor. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2