Date companie
 
 
 
 

Nava de la Costinești s-a rupt în două

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : costinesti, nava, epava
 

Soră mai mică a Titanicului, fiind construită în același șantier, nava de la Costinești se prăbușește încet, dar sigur, din cauza intemperiilor. Puntea centrală a vasului s-a rupt sub greutatea gheții și a valurilor cu care Marea Neagră a biciuit-o în ultimele zile. Lansată la apă în luna mai 1942, sub pavilionul Ministerului de Război al Marii Britanii, nava "Evanghelia" a devenit unul dintre simbolurile stațiunii Costinești, după eșuarea din anii 60'. Între timp, ea fusese cumpărată de armatorul grec Aristotel Onassis, care, se pare, a abandonat-o la țărm pentru a putea încasa o asigurare destul de consistentă.

JORJ UNCIULEANU, fost șef, Căpitănia Constanța: "A eșuat în urmă cu aproape 50 de ani, în zona Costinești, în condiții hidro-meteo deosebit de proaste, furtună și ceață!"

În zilele noastre, Evanghelia a ajuns trambulină pentru înotătorii curajoși, loc de practică pentru scafandri, poligon de tragere pentru pușcașii marini și chiar platou de filmare. După cum știm, evanghelia înseamnă vestea cea bună, însă în cazul acestei epave lucrurile nu stau deloc așa. Pentru că nu are proprietar, colosul cu lungimea de peste 130 de metri nu poate fi dezmembrat, iar riscurile de accident, la care se expun turiștii curioși, sunt din ce în ce mai mari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Navă cu deșeuri, în Portul Constanța ( 21 Februarie 2020 )

  16 containere conținând sute de tone de deșeuri au fost depistate în portul Constanța Sud Agigea. Containerele au fost descărcate de pe o navă olandeză venită din Marea Britanie. Oficial, în containere s-ar fi aflat...

 • Operațiune de aducere la mal a navei cu 14.000 de oi, răsturnată în Marea Neagră ( 25 Noiembrie 2019 )

  Autoritățile au reluat, astazi, operațiunile pentru aducerea la mal a navei răsturnate, ieri, în Portul Midia. Operațiunea presupune înlăturarea de pe partea superioarpă a vaporului a încărcăturii, pentru a putea fi remorcat.

 • Nava-școală ”Mircea”, în marș de instrucție ( 5 Mai 2019 )

  Bricul „Mircea” a plecat în călătorie, pe mările și oceanele lumii. Nava-școală a ridicat ancora, duminică dimineață, din portul Constanța, și a plecat în tradiționalul marș internațional de instrucție, cu 179 de persoane la bord.

 • Moarte suspectă, pe o navă ancorată în Portul Constanța ( 8 Ianuarie 2019 )

  Un marinar în vârstă de 66 de ani, din Georgia, a murit pe o navă aflată în Portul Constanța. Potrivit reprezentanților Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, bărbatul era secundul navei cu pavilion Sierra Leone.

 • Nava de război americană din Portul Constanța, supravegheată de ruși ( 8 Ianuarie 2019 )

  Nava de război sub pavilion american acostată, duminică seară, în portul Constanța, supravegheată de ruși! Flota rusă a Mării Negre urmărește activitățile navei militare americane USS Fort McHenry, care se află în portul Constanța...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2