Date companie
 
 
 
 

Negocieri pentru recuperarea tezaurului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : negocieri, tezaur
 

Negocierile cu Rusia pentru restituirea tezaurului de aur al României vor fi reluate la toamnă. Cel puțin așa a promis guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu. Istoria celor peste 90 de tone de aur, tablouri și obiecte de cult religios mutate la Moscova în timpul primului război mondial este neterminată, spune Isărescu.

MUGUR ISĂRESCU, guvernatorul BNR: ''Fondul român de aur care se găsește la Moscova este declarat intangibil pentru oligarhia română. Guvernul sovietelor își asumă răspunderea de a conserva acest fond si a-l remite poporului român. Acesta este și documentul în baza caruia comuniștii români au solicitat în repetate rânduri restituirea tezaurului.''

CRISTIAN CIORNEI, expert emisiuni BNR: "Vitrina prezintă monede de tipul celor care au fost transportate la Moscova, monede care se gaseau în tezaurul Băncii Naționale a României și care încă sper că se mai găsesc acolo undeva, aveți monede românești, franceze, austriece, germane, englezești, turcești, chiar rusești."

La aniversarea a 133 de ani de la înființare, BNR a expus toate tipurile de monede și medalii din aur confecționate începând de la sfârșitul secolului al 19-lea, precum și lingouri și bijuterii din patrimoniul Băncii Centrale. Pe lângă podoabele vechi din aur filigranat bătut în pietre prețioase, Banca Națională a mai expus și bijuterii moderne din platină și briliante. Cea mai strălucitoare dintre bijuterii se numește Smaraldul României, are 105 carate și este montată într-un pandativ bătut în diamante.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Kovesi poate ieși oricând din țară ( 4 Aprilie 2019 )

  Laura Codruța Kovesi a scăpat de controlul judiciar! Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația depusă de către fosta șefă DNA și a decis ridicarea măsurii impuse de către Secția de anchetă a magistraților.

 • Metrorex: Negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat ( 24 August 2018 )

  Metrorex anunță continuarea protestelor, luni și marți, în fața sediului Guvernului. Decizia vine după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat. Unitatea Sindicatul Liber Metrou s-a întâlnit, vineri cu conducerea Ministerului Transporturilor și a Metrorex, cu care nu s-a înțeles însă în privința revendicărilor. 

 • PSD și UDMR nu s-au înțeles asupra pragului pentru folosirea limbilor minorităților în administrație ( 20 Iunie 2017 )

  PSD dă înapoi! Legile negociate de Partidul Social-Democrat cu UDMR, în schimbul susținerii moțiunii de cenzură, au fost retrase de pe ordinea de zi a Senatului. 

 • Protestul polițiștilor ( 25 Martie 2017 )

  Protestul polițiștilor ia amploare! După câteva zile de pichetare a sediului Ministerului Afacerilor Interne, oamenii legii au ieșit cu miile în stradă, astăzi, chiar de Ziua Poliției Române. Polițiștii cer majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă.

 • Negocieri eșuate între sindicatele din Educație și Guvern ( 30 Mai 2016 )

  Negocieri eșuate! Sindicaliștii din învățământ nu au ajuns la un acord cu reprezentanții Ministerului Muncii privind salarizarea, astfel că pe 1 iunie vor declanșa acțiunile de protest. Dascălii acuză creșteri prea mici de lefuri, în condițiile în care unele dintre acestea se vor majora cu doar 11-12 lei. Miercuri va avea loc în Capitală un marș de protest al cadrelor didactice...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2