Date companie
 
 
 
 

Noi alerte de mesaje false

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Noiembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Campanie mesaje false ANAF
 

O nouă campanie de mesaje false în numele ANAF îi pune pe contribuabili pe gânduri. Instituția financiară atrage atenția cu privire la documentele false privind discrepanțe în evidența fiscală. O altă avertizare din partea instituției a venit la începutul lunii octombrie, când contribuabilii erau avertizați cu privire la mesajele referitoare la așa-zise plăți fiscale restante, la care erau adăugate documente false cu titlul factură fiscală. Și în lunile iunie și iulie ANAF a transmis avertizări privind mesajele false trimise de infractorii cibernetici, care îi păcăleau pe contribuabili cu înștiințări privind plăți incomplete sau necesitatea achitării contribuțiilor către sistemul bugetar din România.

RALUCA ALEXE, reporter

”Reprezentanții ANAF recomandă să nu deschidem mailurile primite din surse necunoscute, iar dacă acest lucru se întâmplă, să nu accesăm documentele anexate sau linkurile din conținut. De asemenea, Fiscul ne avertizează să nu trimitem sub nicio formă bani către conturile menționate și să ne verificăm calitatea de contribuabili accesând serviciul Spațiul Privat Virtual pentru a comunica în siguranță cu instituția.”

Mai multe cazuri de acest gen au fost semnalate în ultimele luni și în numele altor instituții precum Europol, FBI, Interpol sau Poliția Română. Frauda consta în informarea potențialelor victime despre o anumită anchetă judiciară, primind citații false sau convocări. De asemenea, victimele erau invitate să plătească și așa-zise amenzi, sub sancțiunea demarării unei proceduri judiciare și emiterii unui mandat de arestare preventivă pe numele destinatarului emailului.


Noi alerte de mesaje false

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2