Date companie
 
 
 
 

Noi măsuri decise de autorități

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Decizii dupa sedinta de Guvern
 

Noi decizii, luate de autorități, după ședința privind noua tulpină Omicron! Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că toți cetățenii care intră în țară din state din afara Uniunii Europene vor trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test de tip RT-PCR.

ALEXANDRU RAFILA, ministrul Sănătății

„Românii și alți cetățeni din Uniunea Europeană care vin din țări terțe, deci din afara Uniunii, vor prezenta un test RT-PCR obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină timp de 10 zile. Cei care vin din alte țări, dar din spațiul Uniunii Europene, vor continua să prezinte, ca și până în prezent, certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.”

Alexandru Rafila a mai precizat că persoanele care nu s-au vaccinat și nici nu au trecut prin boală în ultimele șase luni și care călătoresc din alte state membre ale UE, aflate în zona roșie, trebuie să stea în carantină timp de 10 zile. În plus, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că începând din 20 decembrie, România va introduce obligativitatea prezentării, la intrarea în țară, a formularului de localizare al pasagerului, PLF, care este deja implementat în multe state. O altă decizie luată de autorități este cea care prevede ca cetățenii să nu fie obligați să prezinte certificatul verde pentru a putea participa la slujbele religioase.


Noi măsuri decise de autorități

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2