Date companie
 
 
 
 

Noile modificări la Codul Rutier intră în vigoare astăzi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : modificari, centura, sanctiuni, cod rutier
 

Noi modificari ale Codului Rutier intra în vigoare de astăzi! Au fost introduse noi sancțiuni pentru șoferii care nu se asigură ca minorii poartă centuri de siguranță. Mai mult, în mașinile care nu sunt dotate cu centuri, copiii vor putea fi transportați doar pe bancheta din spate.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "Copiii cu o înălțime mai mare de 1 metru 35 vor putea circula numai cu centura de siguranță. Fac excepție de la această regulă copiii aflați în mijloace de transport în comun sau în taxi, dacă în acesta din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din față.

ANDREI CRISTIAN, comisar, Poliția Rutieră: "Respectiva modificare legislativă prevede totodată și o sancțiune contravențională în cazul în care minorii nu sunt purtați în dispozitivele de fixare, sancțiunea fiinde de 4-5 puncte, respectiv 3 puncte de penalizare."

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "În noua lege sunt prevazute sancțiuni pentru șoferii care nu respecta aceste reguli. Amenzile pot ajunge până la 390 de lei."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2