Date companie
 
 
 
 

Nordul litoralului, acoperit de alge

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, litoral, statiuni, alge
 

Algele au invadat nordul litoralului românesc al Mării Negre, spre dezamăgirea turiștilor veniți să se bucure de o baie sănătoasă în apele saline. La Mamaia și Năvodari, covorul de alge are lățimea de cinci metri.

VOX "Mi-e greatã, nu mi-e jenã. Mi-e greatã."

VOX "-Cum sunt algele? -Ca în România, urâte. Parcã în niciun an nu au fost asa de multe."

VOX "Asta lasã de dorit. De asta si sunt sezlongurile goale."

CĂTĂLIN ANTON, Apele Române "S-a diminuat foarte mult cantitatea de alge din stațiunea Mamaia. Am concentrat activitatea în zona de nord a litoralului."

Stațiunile din sudul litoralului, Neptun, Mangalia și Vama Veche, nu se confruntă cu acest fenomen neplăcut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sfințirea Izvorului Minunilor, la Stâna de Vale ( 7 Ianuarie 2020 )

  Agheazma folosită în ziua de Sf. Ioan Botezătorul pentru stropirea caselor este cea sfințită de Bobotează, penultima sărbătoare de iarnă. De Bobotează, preoții sfințesc apele, inclusiv pe cele curgătoare, un ritual...

 • Turiști străini în România ( 16 Septembrie 2019 )

  Peste un milion de turiști nerezidenți au vizitat România, în primul semestru al acestui an! Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Statistică.

 • Alb Negru, Mattyas, Tavi Clonda și Pepe, pe scena Național FM ( 31 August 2019 )

  Distracție pe cinste la malul mării! Turiștii prezenți pe litoralul românesc au avut parte de un spectacol de excepție, într-un unul dintre cele mai importante cluburi din Mamaia, în compania echipei radioului Național FM. Artiști de renume au urcat pe scenă rând pe rând și au întreținut atmosfera, sub privirile pline de entuziasm ale turiștilor. Adrian Enache, însoțit de fiica sa, Diana, dar și Ștefan Stan au umplut scena cu energia lor.

 • Ștefan Stan, Nico și Adrian Enache, pe scenă, în această seară ( 30 August 2019 )

  Zi de sărbătoare pe malul mării! Mihai Alexandru Găinușă, realizatorul Matinalului Efervescent de la Național FM, și-a serbat, astăzi, onomastica, alături de colega sa, Oana Paraschiv, de invitați de seamă, dar și de turiștii prezenți pe plaja din Mamaia. Surprizele s-au ținut lanț în această zi specială, pentru echipa radioului Național FM. Alexandru, un tânăr angajat al unei firme de panificație, nu a încetat să lucreze nici astăzi, de ziua lui, și a venit să le aducă matinalilor un cadou delicios.

 • Programul ”Litoralul pentru toți”, la start ( 29 August 2019 )

  Începe Programul Litoralul pentru toți! De la 1 septembrie turiștii sunt așteptați cu prețuri de la 50 la 140 de lei pe zi, iar biletele le pot cumpăra și cu vouchere de vacanță. Mulți dintre turiștii care și-au petrecut vara pe litoral...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2