Date companie
 
 
 
 

Normele de aplicare a codului fiscal, aproape de adoptare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iulie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvernul, cod fiscal, norme, adoptare
 

Guvernul se pregateste sa adopte normele de aplicare a codului fiscal.

Executivul a analizat documentul, iar luni ar putea fi adoptat într-o sedinta extraordinara. Proiectul de hotarâre de Guvern privind normele metodologice a fost publicat pe site-ul Ministerului Finantelor, pentru dezbatere publica. În sedinta cabinetului Boc de miercuri, guvernantii au luat în considerare posibilitatea ca persoanele care primesc venituri ocazionale din drepturi de autor si au si un salariu pe cartea de munca sa fie scutite de contributiile la bugetul de pensii, la asigurarile de sanatate si la somaj aferente drepturilor de autor. Aceste persoane ar urma astfel sa plateasca contributii aferente salariului lunar. În schimb, cei care primesc drepturi de autor pentru creatii în decursul unui an, fara sa aiba un salariu pe carte de munca, ar urma sa plateasca contributiile sociale mentionate pentru drepturile de autor anual, aplicate la o baza echivalenta a 5 salarii medii brute pe an. Guvernul a adoptat pe 30 iunie o ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Fiscal.

Potrivit ordonantei, Ministerul Finantelor are la dispozitie 30 de zile pentru prezentarea normelor de aplicare.

 « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Normele GDPR, criticate de IMM-uri ( 5 Iunie 2018 )

  Noul regulament european pentru protecția datelor aduce probleme pentru IMM-uri! Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România trage un semnal de alarmă în privința felului in care sunt implementate noile norme.

 • Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat se va face miercuri, prin OUG ( 7 Noiembrie 2017 )

  Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat este programat pentru miercuri și se va face prin Ordonanță de Urgență.

 • Tipul locuințelor ce pot fi cumpărate prin Programul ”Prima Casă”, stabilit de Guvern ( 28 Februarie 2017 )

  Guvernul a stabilit ce locuințe se pot cumpăra prin Programul "Prima Casă"! Normele metodologice de aplicare a programului, aprobate de Executiv, au fost modificate prin introducerea unui set nou de definiții care se pot construi sau cumpăra prin program.

 • Codul fiscal a trecut de Parlament, deputații l-au aprobat cu 279 voturi pentru, 8 contra, 5 abțineri ( 3 Septembrie 2015 )

  Proiectul noului Cod fiscal a trecut de Parlament! Camera Deputaților, forul legislativ decizional, a aprobat legea cu 279 voturi "pentru", 8 "împotrivă" și 5 abțineri. Documentul urmează să fie transmis președintelui Klaus Iohannis spre promulgare. Șeful statului a lăudat partidele pentru consensul în privința Codului Fiscal. Iohannis a spus că este bucuros că puterea și opoziția au descoperit dialogul.

 • Noul Cod Fiscal, aprobat în martie ( 25 Februarie 2015 )

  Guvernul va aproba Codul Fiscal în 18-25 martie. În sedința de Guvern de astăzi, premierul Victor Ponta a lăudat programul fiscal. Ba mai mult, a susținut că nimeni din România nu are un program mai bun decât cel propus de către Executiv.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 21 Sep. 2018

1 EUR = 4.6559 RON
0.0040
1 USD = 3.9517 RON
-0.0226
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2