Date companie
 
 
 
 

Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat se va face miercuri, prin OUG

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cod fiscal, OUG
 

Transferul contribuțiilor de la angajator la angajat este programat pentru miercuri și se va face prin Ordonanță de Urgență. Premierul Mihai Tudose a anunțat că modificările Codului fiscal vor fi adoptate în ședința Guvernului, de miercuri, ora 15.00. Acesta a negat că ar fi existat nemulțumiri din partea edililor legate de măsurile fiscale. Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că Executivul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scăderea veniturilor bugetelor locale, în urma diminuării impozitului pe venit de la 16 la 10%. Liderul PSD Liviu Dragnea a negat, marți, că premierul Mihai Tudose s-ar fi opus adoptării pachetului de măsuri fiscale.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Mica revoluție fiscală anunțată de Guvern este aspru criticată. CNSLR - Frația a decis începerea procedurilor pentru declanșarea grevei generale, iar mediul de afaceri spune că nu a fost consultat în privința modificărilor fiscale. Totodată, președintele Klaus Iohannis spune că noul Cod fiscal al coaliției PSD-ALDE reprezintă o "țopăială fiscal-bugetară.""

Guvernul a amânat de două ori adoptarea modificărilor la Codul Fiscal prin ordonanța de urgență. O ședință extradionară pentru adoptarea acestor măsuri prin ordonanță de urgență programată inițial vineri și amânată pentru luni, nu a mai avut loc ieri. Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat, însă, că a avut o discuție cu premierul Mihai Tudose și cu liderul PSD Liviu Dragnea, iar ordonanța de urgență privind noile măsuri fiscale va intra miercuri în ședința de Guvern. Pagina "Corupția Ucide" a lansat un apel pentru organizarea unei manifestații împotriva modificării Codului fiscal, în Piața Victoriei, în aceeași zi în care Guvernul ar urma să adopte prin OUG trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. De asemenea, organizatorii evenimentului intitulat "Opriți modificarea Codului fiscal!" au făcut apel la marile companii să permită angajaților să își ia liber prin rotație pentru a participa la miting. De altfel, protestele au continuat astăzi, după cele de la sfârșitul săptămânii. De data aceasta, la Mioveni, mii de oamenii care lucrează în industria auto au ieșit în stradă pentru a protesta față de trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2