Date companie
 
 
 
 

Noua Strategie Anticorupție, prezentată într-o conferință susținută de ministrul Justiției, Raluca Prună

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : anticoruptie, strategia, pruna
 

Noua Strategie Națională Anticorupție 2016 - 2020 adoptată de Guvern, a fost prezentată, astăzi, de ministrul Justiției, Raluca Prună. Potrivit șefei Justiției, zeci de propuneri și observații formulate în procesul de consultare publică au fost incluse în forma finală a Strategiei. Printre inițiatorii propunerilor transmise în timpul consultării publice din perioada 17 iunie — 29 iulie se numără Consiliul Superior al Magistraturii, Cancelaria prim-ministrului, Institutul de Politici Publice și Direcția Generală Anticorupție. Raluca Prună a precizat că lupta împotriva corupției nu este o responsabilitate a statului, ci a cetățenilor, deoarece astfel de infracțiuni pot afecta viața fiecăruia în mod direct. De altfel, ministrul Justiției a amintit că mandatul acestui guvern a început pe fondul emotional al populației care a strigat în stradă "Coruptia Ucide".

RALUCA PRUNĂ, ministrul Justiției "Când am venit la Ministerul Justiției pe acest fond pe care nu îl uit am înțeles că am o obligație față de cetățeni care au ieșit în stradă și față de cei care nu au ieșit dar care gândesc la fel "Corupția Ucide". M-am gândit să răspund așteptărilor cetățenilor și să livrez un rezultat tangibil și concret în timpul mandatului pe care îl am la Ministerul Justiției."

Miercuri, Guvernul a aprobat Hotărârea privind aprobarea Strategiei naționaleNoua Strategie Națională Anticorupție 2016 - 2020 adoptată de Guvern, a fost prezentată, astăzi, de ministrul Justiției, Raluca Prună. Potrivit șefei Justiției, zeci de propuneri și observații formulate în procesul de consultare publică au fost incluse în forma finală a Strategiei. Printre inițiatorii propunerilor transmise anticorupție 2016 — 2020, a seturilor de indicatori de performanță, riscurilor asociate obiectivelor și măsurilor de strategie și a surselor de verificare, a inventarului măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției, precum și a standardelor de publicare a informațiilor de interes public.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2