Date companie
 
 
 
 

Nouă subunitate de pompieri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 August 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Inaugurare subunitate pompieri
 

Județul Iflov are, începând de astăzi, o nouă subunitate de pompieri, cu echipaje pregătite să intervină, în orice moment, în caz de incendii, accidente sau inundații.

FLORINA ILICEA, reporter

”Noua subunitate de pompieri este dotată cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim-ajutor, precum și acest camion folosit pentru intervențiile la inundații. Vizate sunt zonele Clinceni, Domnești, Bragadiru și Ciorogârla, pe o suprafață de 100km2, cu o populație de circa 30.000 de locuitori.”

La inaugurarea din Domnești au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul de stat, șef al DSU, Raed Arafat, precum și reprezentanți ai autorităților centrale și locale. Aceștia au susținut că principalul scop al înființării noii subunități este acela de a micșora timpii de intervenție, timpi care, în situații critice, pot face diferența dintre viață și moarte. Până în prezent, media timpului de intervenție în zonele vizate ajungea la 25 de minute. Salvatorii susțin că ar mai fi nevoie de noi astfel de subunități, în special pentru localitățile din sudul Capitalei. Faptul că, la ora actuală în Sectorul 4 există o singură unitate, care acoperă inclusiv zonele Popești-Leordeni și Jilava, face ca uneori pompierii să fie depășiți de situație. În acest sens, autoritățile au dat asigurări că din bani europeni s-ar putea construi 100 de puncte de intervenție la nivel național, în special în zonele rurale.

LUCIAN BODE, ministrul Afacerilor Interne

”Proiectul nostru este să finanțăm din fonduri europene nerambursabile 100 de subunități de pompieri în mediul rural. Aș îndrăzni să spun că, proiectul de la Domnești poate fi luat ca model, ca proiect pilot.”

Costul noii subunități de pompieri a fost de 400.000 de euro și este a noua din județul Ilfov, în timp ce Bucureștiul dispune de un total de 24 de subunități.


Nouă subunitate de pompieri

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2