Date companie
 
 
 
 

Noutăți la Art Safari

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Mai 2022
Categorie : Social - economic
 

Expoziția de artă Art Safari, aflată la a IX-a ediție, aduce noutăți pentru iubitorii de artă plastică. Creații ale celebrilor pictori Pablo Picasso și Salvador Dali pot fi admirate în cadrul expoziției de artă Art Safari, organizate la Palatul Dacia-România din Centrul Vechi al Bucureștiului.

FLORINA ILICEA, reporter ”La 100 de ani de la premiera, la Paris, a spectacolului de balet "Pălăria cu trei colțuri", acesta este reeditat la București, într-o nouă viziune ce-i aparține curatorului Óscar Carrascosa. Mai exact, 70 de opere de artă grafică, reprezentând decorurile și costumele create de Pablo Picasso și Salvator Dali special pentru acest spectacol, sunt reunite în cadrul expoziției Art Safari.”

VOX ”Eu sunt din America. Ea este fiica mea, a cărei zi de naștere o sărbătorim astăzi și am venit să vedem expoziția. E frumos! Eu mereu am plăcerea de a merge în muzee de artă modernă.”

A IX-a ediție Art Safari include cinci expoziții, cu opere de artă internațională, autohtonă, modernă și contemporană. Una dintre acestea îi este dedicată lui Theodor Aman, primul mare maestru al picturii naționale. Sunt expuse circa 150 de opere, provenite, atât din muzeele naționale, cât și din colecții private. Dintre acestea, se remarcă cea mai valoroasă lucrare expusă, anul acesta, la Art Safari. Este vorba despre ”Proclamarea Unirii”, o pictură evaluată la 350.000 de euro, care a fost adusă de la Muzeul Național de Istorie al României.

VOX ”Cred că ăsta ne definește pentru momentul crucial al neamului nostru, nu? Dar îmi place că sunt foarte bine dozate aspecte, deci, lumea satului, istoria, sunt foarte bine redate în opera lui. Chiar mă bucur foarte mult și doresc să vină cât mai multă lume să vadă.”

O altă noutate la Art Safari este și o expoziție dedicată tinerei artiste contemporane, Irina Dragomir.

IOANA CIOCAN, director, Art Safari ”Este un început nou pentru Art Safari, acela de a susține tinerii artiști și de a-i ajuta să producă expoziții. Pavilionului contemporan din Art Safari i se adaugă și un pavilion care mie îmi este extrem de drag, de data asta la un pol opus al vârstei. Este vorba despre artista Barbara Klemm, care tocmai se apropie de 90 de ani.”

Valoarea totală a colecțiilor de artă expuse depășește 14 milioane de euro. Organizată sub patronajul Ministerului Culturii, expoziția Art Safari va fi deshisă publicului până în 7 august.


Noutăți la Art Safari

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2