Date companie
 
 
 
 

Noutăți pentru anul școlar 2015-2016

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : an scolar, cursuri
 

177 de zile de cursuri și 34 de zile de vacanță în anul școlar 2015-2016. Elevii vor începe cursurile din 14 septembrie, iar prima vacanță va fi în 31 octombrie până în 8 noiembrie. Vacanța de iarnă va fi între 19 decembrie și 3 ianuarie, iar cea intersemestrială între 30 ianuarie- 7 februarie. Între 23 aprilie- 3 mai elevii vor avea vacanța de primăvară.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "Potrivit Ordinului ministrului Educației, anul școlar 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri. Excepție fac clasele terminale din învățământul liceal, care încheie cursurile în 27 mai 2016 și au patru săptămâni pentru examenul de bacalaureat. Și pentru elevii clasei a VIII-a, anul școlar are 36 de săptămâni, din care 35 de săptămâni de cursuri și o săptămână pentru testele de la Evaluarea Națională."

Cursurile pentru clasa a VIII-a se încheie în 10 iunie 2016. Anul școlar începe în 1 septembrie 2015 și se încheie în 31 august 2016, fiind structurat pe două semestre. Înainte de vacanța de primăvară, săptămâna 18-22 aprilie 2016 este dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului "Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!". Clasele de învățământ preșcolar și primar pot planifica activitățile din programul "Școala altfel" în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de 27 mai 2016. Decizia de schimbare a datei de desfășurare a programului va fi luată de consiliul de administrație al unității de învățământ, după consultarea cadrelor didactice. Elevii nu vor avea cursuri nici în zilele libere stabilite pentru sărbători publice sau religioase.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

    Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

  • Prima zi de școală ( 9 Septembrie 2019 )

    A început școala! Clopoțelul a sunat în peste 6.200 de unități de învățământ din toată țara. După o vacanță binemeritată, copiii au revenit în sălile de curs.

  • Școala părinților, în București ( 1 Noiembrie 2018 )

    Cursuri gratuite pentru viitorii părinți, în Capitală! Aceștia vor putea afla informații utile despre naștere, lăuzie, îngrijirea și alimentația bebelușului. Sub titlul "Școala Părinților", cursurile se vor desfășura...

  • Șanse pentru tineri, la Atlas ( 11 Septembrie 2018 )

    Începutul de an școlar, marcat cu emoții, bucurie și multe flori, la Școala Postliceală Atlas și Liceul Teoretic Atlas din București. Școala Postliceală Atlas și Liceul Teoretic Atlas din București sunt unități de învățământ care pregătesc tinerii...

  • Aproximativ 2,9 milioane de elevi au început școala ( 10 Septembrie 2018 )

    A început școala! După o vacanță binemeritată, aproximativ 2.900.000 de copii au revenit în sălile de curs, pentru un nou an școlar. Momentul a fost marcat de festivități, în toate unitățile de învățământ din țară. La Școala Gimnaziala Nr. 117 din Capitală, elevii au trăit emoția revederii cu colegii de clasă și cu cadrele didactice. Dacă pentru unii desprinderea de vacanță a fost grea, alții abia așteaptă să învețe lucruri noi în anul școlar care tocmai a început.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2