Date companie
 
 
 
 

Numărul infecțiilor intraspitalicești, în creștere alarmantă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, infectii, nosocomiale, pintea
 

S-a dublat numărul infecțiilor intraspitalicești! Peste 1.000 de infecții nosocomiale au fost raportate, în primele patru luni ale acestui an, de circa 70 de spitale din întreaga țară, ceea ce înseamnă că numărul acestor infecții recunoscute și raportate aproape s-a dublat față de 2018.

TORA APETRII, reporter ”Cele mai multe infecții raportate au fost cu Clostridium difficile, Acinetobacter, Klebsiella și cu Stafilococul auriu meticilinorezistent. În raportări s-a evidențiat, însă, și o creștere cu 10% a detectării prezenței altor bacterii care se dezvoltă în mediul spitalicesc.”

În anul 2017, în România au fost raportate, în total, circa 19.600 infecții spitalicești, cele mai multe fiind în București - 5.246, însă capitala este orașul care are și cele mai multe spitale din țară. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declara că nivelul raportat al infecțiilor spitalicești din România este de 1,4%, în vreme ce în Germania este de 8%, adică de peste 5 ori mai mare. Voci chiar din interiorul sistemului de sănătate susțin, însă, că procentul raportat în România nu este cel real, cu atât mai mult cu cât se situează mult sub cel din Germania, o țară cunoscută pentru intrasigența arătată față de regulile din spitale. Aceleași voci precizează că proventul reflectă, mai degrabă, faptul că sunt șefi de unități sanitare care evită raportarea corectă a infecțiilor nosocomiale, fie din cauză că le este teamă de sancțiuni, fie pentru a nu avea o imagine negativă în rândul pacienților.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2