Date companie
 
 
 
 

O bacterie ucide bebeluși

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, bebelusi, alerta, bacterie
 

Alertă în Argeș! Zeci de bebelusi au fost infectați cu o bacterie ucigașă. O fetiță de 11 luni a murit deja. Alt bebeluș de 8 luni a fost adus în stare gravă cu elicopterul la București. Iar transferurile spre Capitală vor continua. Micuții suferă de o infecție extrem de periculoasa care le afecteaza toate organele.

VOX: mama "eu am venit cu el că era răcit la plamani și tușea puțin și ei m-au trimis la Bălcescu și acolo s-a învinețit copilul de tot"

VOX: medic "copilul a venit cu o glicemie de 34 mg....echilibrat hemodinamic...trimis cu elicopterul către Bucuresti"

Părinții sunt disperați. Boala apare din cauza consumului de apă contaminată, carne insuficient fiartă, lapte preparat incorect sau legume și fructe contaminate. Unii părinți spun că le-au dat lapte de vacă celor mici pentru că n-au avut bani să cumpere lapte praf. Alții le-au dat supă cu carne de găină. Nici laptele nici carnea nu au fost fierte suficient.

VOX: alta mama "mi-am dat seama că nu e sănatos vomită nu mai mănâncă. Patru zile am stat cu ea în brațe zi și noapte + acum cât de cât și-a mai revenit nu mai e in stare de pericol. Mai sunt doar minore."

Medicii spun că bacteria atacă în special rinichii, apoi se extinde la toate organele.

VOX: alt medic "se manifestă prin paloare, stare proastă, refuză alimentația"

Doctorii spun că tot mai mulți bebeluși se îmbolnăvesc în ultima perioadă. Dacă în urma cu trei ani exista un caz la un milion de copii, acum acest sindrom s-a raspândit îngrijorător de mult. Acum, prefectura a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență iar o anchetă epidemiologică a fost deschisă pentru a se stabili sursele infecției.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2