Date companie
 
 
 
 

O elevă olimpică la italiana a picat bacalaureatul, din cauza matematicii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, focsani, matematica, premianta, olimpica, italiana, picat
 

Premiantă de 12 ani, olimpică națională la limba italiană, dar...picată la examenul de bacalaureat! Vorbim despre Elena Dogaru, o absolventă a Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani, care a avut aproape media 10 la matematică in ultimul an de liceu. Culmea, însă, a picat examenul de maturitate chiar la această materie, desi s-a pregătit intens să dea la medicină în Iași.

ELENA DOGARU, eleva "La rezultate am avut socul de gãsi în dreptul rubricii de matematicã nota 4,25. -Cum ai reactionat? -Nu-mi amintesc. -Ai plâns? Nu stiu, nici nu stiu ce reactie as mai putea avea."

Vestea a fost șocantă pentru toți membrii familiei.

NICULINA DOGARU, mama elevei "Eu am crezut că glumește, dar vãzând cã plânge; nu m-am gândit cã a picat, ci doar cã a luat o notã mai micã decât se aștepta. Ea deja citea de la 5 ani, a luat premiul 1 tot timpul fãrã sã fac pregătire cu ea,a muncit de una singuricã. La moarte mã așteptam dar la chestia asta nu mã așteptam."

Numele Elenei este trecut pe un banner amplasat pe fațada Colegiului, drept mulțumire pentru participarea fetei la Olimpiada Națională de italiană. Tânăra a depus contestație și așteaptă cu mari emoții ziua de joi. Promovabilitatea după centralizarea tuturor rezultatelor este de 44,47%, cel mai slab procentaj din ultimele două decenii. Soluționarea contestațiilor depuse de candidați se va finaliza pe 7 iulie, iar afișarea rezultatelor are ca termen limită data de 8 iulie.

MUGUR ISĂRESCU, guvernatorul BNR "Sã nu credem cã trecerea BAC-ului depinde numai de clasa politicã, pentru cã facem o eroare de fond. Trecerea BAC-ului tine de foarte multe lucruri, de modelele pe care societatea româneascã le-a promovat. Copiii ăștia de la cine sã învete? Am scos în față numai câteva cohorte de mitomani care nu au avut nici mãcar bunul simt sã admitã cã au câștigat bani dintr-o întâmplare a tranzitiei."

Înscrierea pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului se va face între 11 și 15 august.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Deținutul evadat la Focșani a fost capturat ( 22 Septembrie 2019 )

  Deținutul de la Peniutenciarul Focșani, care a evadat, vineri, de la punctul de lucru Golești, a fost prins! Polițiștii l-au capturat, aseară, în jurul orei 22:30, pe raza comunei Poiana Cristei, după circa 30 de ore de căutări...

 • Miercuri începe a doua sesiune a examenului de bacalaureat ( 20 August 2019 )

  Peste 43.500 de candidati s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe, miercuri, cu probele scrise. Prima probă este cea la Limba și literatura română. Aceasta va fi urmată, în 22 august, de proba...

 • Au fost afișate rezultatele la bacalaureat, urmează contestațiile ( 8 Iulie 2019 )

  Primele rezultate ale examenului de bacalaureat s-au afișat, astăzi. 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul 2019, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educației. Procentul celor promovați a fost de 63,78.

 • Bacalaureatul s-a încheiat. Urmează afișarea rezultatelor și contestațiile ( 4 Iulie 2019 )

  Examenul de bacalaureat, la final! Absolvenții de liceu au susținut, astăzi, proba la alegere a profilului și specializării la bac Pentru acest ultim examen, elevii au avut de ales între 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie...

 • Un licean premiant s-a spânzurat chiar înainte de bacalaureat ( 2 Iulie 2019 )

  Tragedie în Petrila! Un elev premiant, de la Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila, s-a sinucis chiar înainte de examenul de bacalaureat. Băiatul a fost găsit spânzurat într-o pădure de la marginea orașului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2