Date companie
 
 
 
 

O femeie le-a cerut salvamontiștilor să-i recupereze telefonul căzut într-o râpă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, femeie, rapa, salvamont, telefon
 

Misiune mai puțin obișnuită pentru salvamontiștii din județul Argeș! O femeie a sunat la dispeceratul de urgență al structurii Salvamont și le-a cerut salvatorilor să îi recupereze telefonul pe care îl scăpase în prăpastie, în timpul unei drumeții în zona Vârfului Negoiu din Munții Făgăraș. Apelul i-a amuzat pe salvamontiști, astfel că au postat pe pagina de Facebook, întregul dialog, pe care l-au denumit "Din ciclul "Hai să ne distrăm împreună!".

Apel direct, astăzi... o voce feminină, plăcută, vioaie.
"- Bună ziua, mă numesc .... și aș dori să vă cer ajutorul. Vă rog să mă ascultați..." Mă încordez și mă gândesc cine e de serviciu, pe cine știu că e disponibil azi...
"- Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului." Ups, îmi zic, colegii de la Negoiu ar fi mai aproape, până ajung cei din Cota 2000 și Bâlea Lac.
"- La coborâre, am scăpat telefonul pe un vâlcel lateral" Ei, și? Îmi zic... "Care ar fi șansele să îl recuperez? Știți, am informatii foarte importante pentru mine în acel telefon!". Nu-mi vine să cred...
"- Zero, niciuna!" zic eu.
"- Da, dar să știți că i-am găsit carcasa, deci e pe acolo!"
"- Îmi pare rău, noi salvăm oameni, nu căutăm telefoane într-un vâlcel înzăpezit, sub Negoiu. Acul în carul cu fân e nimic față de ce vreți dumneavoastră!"
"- Nici dacă plătesc?"
"- Puteți plăti un ghid montan ca să vă însoțească până acolo. Noi nu căutăm telefoane contra cost..."
Vizibil dezamăgită, ușor enervată, mă salută și închide.

Salvamontișii încheie postarea tot într-o notă amuzantă, dar trag, totuși, un semnal de alarmă către turiști. "Dacă derapați cu autoturismul, dar nu sunteți răniți, dacă vă pierdeți telefonul, dacă pică netul la cabană, vă rugăm să nu apelați Salvamont. Ați putea bloca linia pentru o alarmă reală.", se arată în postarea Salvamont Argeș.


O femeie le-a cerut salvamontiștilor să-i recupereze telefonul căzut într-o râpă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2