Date companie
 
 
 
 

O leoaică de la Grădina Zoologică din Galați, operată de tumoră

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : operatie, galati, medici, gradina, zoologica, veterinari, tumora, leoaica, adela
 

Intervenție chirurgicală mai puțin obișnuită, la Grădina Zoologică din Galați! O echipă formată din șase medici veterinari au operat o leoaică, în vârstă de 12 ani, care avea o tumoră de dimensiunea unei mingi de fotbal, în zona abdominală. Cum intervenția se anunța a fi una dificilă, conducerea Grădinii Zoologice a cerut ajutorul profesorilor de la Facultatea de Medicină Veterinară din București.

MĂDĂLIN ȘERBAN, director științific, Complexul Muzeal Galați "Pacienta, Adela, este născută la noi în urmă cu 12 ani, dar de circa 2 ani a început să dezvolte o formațiune tumorală în zona abdominală. Acum este de mărimea aproximativă a unei mingi de fotbal american. A început să o incomodeze la mers, la odihnă, la hrănire."

Înainte de intervenție, medicii i-au făcut leoaicei un set de analize.

DAN GÂSCĂ, medic veterinar, Grădina Zoologică Galați "Ca orice intervenție chirugicală, evident presupune riscuri, legat de anestezie, de faptul că este un animal în vârstă, risc că exista posibilitatea unor patologii, care, până acum, nu au fost depistate din punct de vedere clinic."

După două ore, chirurgii declarat că intervenția chirurgicală s-a încheiat cu succes.

ALEXANDRU DIACONESCU, medic veterinar, Facultatea de Medicină Veterinară București "A fost o tumoră foarte voluminoasă care a cântarit șase kilograme, destul de aderentă de zonă abdominală, destul de vascularizată, însă consider că intervenția chirurgicală a fost o reusită. Am reusit îndepărtarea în totalitate a tumorii."

Felina va rămâne izolată pentru următoarea săptămână, până când operatia se va vindeca. După aceea, va fi mutată la un loc cu ceilalți lei. Va suporta, însă, chimioterapie și îi vor fi făcute radiografii, până la eliminarea totală a riscului de revenire a tumorii. Leoaica Adela s-a născut în captivitate, la Galați, și are doi pui, care se află tot la Grădina Zoologică din oraș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2