Date companie
 
 
 
 

O tânără din Brașov a născut patru copii, după o fertilizarea in vitro

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : maternitate, brasov, cezariana, fertilizare, invitro, fetite, baieti, patru
 

Și-a dorit un copil, dar a primit patru! Este cazul unei tinere în vârstă de 22 de ani, care a recurs la o procedură de fertilizare in vitro, din cauză nu reușea să rămână însărcinată. Când au aflat că procedura a dat rezultate peste așteptări și că vor avea patru bebeluși, părinții au zis că e dar de la Dumnezeu.

VOX "Am rămas o dată natural, după aia nu am mai rămas. Am fost la ecograf la două luni jumate și mi-a zis că am patru!"

VOX "- Câți copii v-ați dorit? - Unu! Mi-a dat Dumnezeu patru!"

Tânăra a născut prin cezariană, la Maternitatea din Brașov. Micuții, doi băieți și două fetițe, sunt acum în stare stabilă. Medicii îi vor mai ține în spital, până când se vor dezvolta corespunzător. Ei s-au născut cu mai bine de două luni înainte de termen.

OLIMPIA PETRECU, medic primar, Neonatologie "S-a născut prima serie, sunt patru copii născuți înainte de termen, la 28 de saptamani. Extrem de fragili."

Fiecare bebeluș cântărește între 700 și 800 de grame. La noi în țară, sunt circa 20 de unități sanitare publice și private care sunt autorizate să realizeze proceduri de fertilizare in vitro. Majoritatea centrelor sunt în Bucuresti, dar există și la Iași, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu și Craiova. În anul 2011, Ministerul Sănătății a dat undă verde Programului de fertilizare in vitro și embriotransfer. La acel moment, peste 50 de femei au primit aprobare de includere în program, dar numărul acestora a crescut, pe parcurs. Primul bebeluș conceput in vitro, după aplicarea acestui program, s-a născut la Iași, în iunie 2012. Este vorba de un băiețel de 2 kilograme și 900 de grame, perfect sănătos.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2