Date companie
 
 
 
 

O tânără din Oradea, absolventă de master la Universitatea Birmingham cu „Summa Cum Laude”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bihor, oradea, laude, universitatea, master, cezara, birmingham, summa
 

Tinerii români aflați la studii în străinătate fac cinste țării în care s-au născut! Un exemplu este Cezara Hulber, o tânără de 21 de ani, din Oradea, care a absolvit, anul acesta, masteratul la Universitatea Birmingham din Marea Britanie cu cea mai înaltă distincție: „Summa Cum Laude”! Cezara a studiat metodele de îmbunătățire a interacțiunii dintre om și tehnologie. Ea spune că această performanță a fost posibilă datorită susținerii familiei.

CEZARA HULBER, absolventă, Universitatea Birmingam „Acest premiu reprezintă patru ani de sacrificii ale familiei mele, care m-a susținut pe tot parcursul educației. Este un simbol de mândrie, atât pentru mine, cât și pentru ei. Fără familie nu aș fi putut fi unde mă aflu astăzi.”

Tânăra a absolvit Colegiul „Mihai Eminescu” din Oradea. În perioada liceului a participat la un târg la care elevii primeau îndrumari potrivite pentru aplicarea la facultate. Inițial, Cezara și-a dorit să studieze istoria, dar, după absolvire, a decis să plece în Marea Britanie, la Universitatea Greenwich. Acolo, a reușit să obțină o bursă de excelență. Timp de 3 ani a studiat Știința web și Design grafic. Mărturisește că nu i-a fost deloc greu să aleagă profilul studiilor de maser. Pasiunea ei pentru cercetarea unei metode de încurajare a comportamentelor sănătoase folosind tehnologia i-a trasat parcursul de studiu în mediul academic.

CEZARA HULBER, absolventă, Universitatea Birmingam „Pentru că am fost interesată de interacțiunea umană cu lumea digitală, am decis să îmi continui masteratul la Universitatea Birmingham pe cursul de interacțiune umană cu computerul. Această materie observă modul în care oamenii interacționează cu tehnologia și proiectează metodele noi pentru a facilita această interacțiune.”

În prezent, la Birminghan, una dintre cele mai prestigioase universități din lume, sălile de studiu sunt goale, deoarece, și aici, cursurile se desfășoară online. Asta nu a împiedicat-o, însă, pe Cezara să obțină una dintre cele mai importante distincții care se acordă în mediul universitar.

CEZARA HULBER, absolventă, Universitatea Birmingam „Primul an a avut loc fizic, am fost la ore, la seminarii în campus, însă, din cauza pandemiei, a doua parte a anului de masterat a fost continuat complet virtual și, în ciuda contextului pandemiei, eu sunt de părere că abilitatea de a lucra de acasă, din siguranța, căldura și confortul casei mele, a fost motivul care m-a ajutat să obțin acest rezultat. Am primit calificativul de distincție pe master, care este din fericire cel mai înalt grad de absolvire al masteratului în U.K.”

Cezara este unul dintre puținii tineri, care după încheierea studiilor în străinătate, vrea să se întoarcă în România pentru a profesa.

CEZARA HULBER, absolventă, Universitatea Birmingam „Aș dori să mă întorc în țară, pentru că, de câte ori vin în Oradea, văd cât de rapid se dezvoltă orașul, simt cum mă trage inima înapoi, în Bihor, însă, nu vreau să mă întorc cu mâna goală. Vreau să dezvolt experiență în industrie și sper să aduc cu mine aceste cunoștințe înapoi în țară.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • European Drinks și Izvorul Minunilor, alături de bolnavi și medici ( 8 Aprilie 2021 )

  European Drinks și Izvorul Minunilor sunt alături de toți cei care suferă în această perioadă grea a pandemiei și continuă seria de donații! Astfel, Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea...

 • Stațiunea Stâna de Vale, loc de poveste ( 4 Aprilie 2021 )

  Stațiunea Stâna de Vale din Masivul Vlădeasa, județul Bihor atrage ca un magnet turiștii de toate vârstele, din țară și din străinătate. Oamenii vin aici pentru relaxare, sporturi în aer liber sau drumeții, pentru a respira...

 • Protestul sportivilor, în Piața Unirii din Oradea ( 2 Aprilie 2021 )

  Zeci de sportivi orădeni au protestat în mod inedit față de restricțiile impuse de autorități. Atleții s-au întâlnit în Piața Unirii din Oradea, unde s-au antrenat în aer liber timp de circa o oră.

 • Orădenii au protestat pașnic față de restricțiile impuse de autorități ( 30 Martie 2021 )

  După mai bine de 4 ani, orădenii au ieșit din nou în stradă, pentru a protesta, de data asta, față de restricțiile impuse în condițiile escaladării numărului de infectări cu SARS CoV-2. Peste 500 de persoane...

 • Zăpadă, aer curat și servicii ireproșabile, la Stâna de Vale ( 21 Martie 2021 )

  Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2