Date companie
 
 
 
 

O turmă de zimbri, surprinsă la plimbare, în rezervația Hațeg

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : HATEG, zimbri
 

Imagini inedite, suprinse în rezervația Hațeg, din județul Hunedoara! O turmă de zimbri a fost filmată în timp ce se plimba prin pădurea Slivuț. Imaginile au fost surprinse de către reprezentanții Ocolului Silvic Retezat, din cadrul Direcției Silvice Hunedoara, care administrează Rezervația de Zimbri Hațeg și postate pe Facebook. Rezervația de Zimbri Hațeg a fost înființată în anul 1958, când a fost adusă în țara noastră, prima pereche de zimbri din Polonia. În 1963, a mai fost adusă încă o pereche de zimbri, tot din Polonia, iar trei ani mai târziu, numărul exemplarelor ajunsese deja la opt. În prezent, Rezervația de Zimbri Hațeg a Ocolului Silvic Retezat găzduiește nouă exemplare, patru femele și cinci masculi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accident cu doi morți, între Hațeg și Deva ( 14 Decembrie 2014 )

  Două vieți au fost curmate brusc, în urma unui cumplit accident rutier, produs pe șoseaua care leagă orașul Hațeg de municipiul Deva. Un șofer, în vârstă de 48 de ani, a pătruns cu viteză într-o curbă și a pierdut controlul volanului, pe fondul carosabilului umed, iar mașina s-a izbit violent de un autoturism aflat în trafic regulamentar. Impactul a fost atât de puternic încât unul dintre autovehicule s-a rupt în două, iar șoferii au murit pe loc.

 • Zimbrii mor pe capete in Rezervatia Hateg. Accesul turistilor este oprit ( 13 Octombrie 2014 )

  Rezervația de zimbri din Țara Hațegului și-a închis porțile pentru vizitatori, după ce cinci dintre cele 13 animale îngrijite aici au murit de boala limbii albastre. Aria protejată se află acum în carantină.

 • Apă contaminată cu E-coli, cauza îmbolnăvirii copiilor cazați la pensiunea din Hațeg ( 7 Iulie 2014 )

  Apă contaminată cu E-coli! Aceasta este cauza îmbolnăvirii celor 40 de copii cazați la o pensiune din Hațeg, care au ajuns în urmă cu câteva zile la spital. Periculoasa bacterie E-coli a fost depistată de inspectorii sanitari în urma analizelor de laborator asupra probelor prelevate din alimentele și apa de la pensiune. Potrivit Mediafax, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara au anunțat că încărcătură...

 • Zeci de copii dintr-o tabără din Hațeg au ajuns la spital, cu toxiinfecție alimentară ( 4 Iulie 2014 )

  Zeci de copii dintr-o tabără din Hațeg au ajuns la spital, după ce au făcut toxiinfecție alimentară. Cei mici au luat masa la pensiunea unde erau cazați, și imeidat au început să se simtă rău, așa că au fost duși de urgență la spital. Nouă dintre ce 43 de copii examinați de medici au rămas internați. Copiii care s-au îmbolnăvit sunt din București și județul Ilfov. Când au aflat ce li s-a întâmplat, părinții lor au venit imediat la Hațeg.

 • Elevii de la Școala 59 din București, în excursie la Zimbrăria Bucșani și Curtea Domnească din Târgoviște ( 23 Iunie 2014 )

  A venit vacanța, pentru elevii care nu au examen de capacitate sau bacalaureat! Înainte de a intra în vacanță, elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București au dorit să se bucure, împreună, de o excursie pentru care au ales ca itinerariu unele din cele mai frumoase obiective turistice din sudul țării: Zimbrăria Bucșani, cea mai mare din țară, Cetatea Domnească din Targoviște si Mânăstirea Dealu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2