Date companie
 
 
 
 

Oameni de afaceri in top

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : performanta, criza, top, IMM, companii, arierate
 

Criza a decimat numarul companiilor private, insa, chiar si asa, exista oameni de afaceri care fac performanta si pe vremuri de restriste. O demonstreaza topul realizat la nivel national de catre Consiliul national al intreprinderilor private mici si mijlocii din Romania. Castigatorii si-au ridicat trofeul in cadrul unei ceremonii la Palatul Parlamentului. Intreprinzatorii au venit cu o serie de masuri pentru ca motoarele economiei sa reporneasca.


 prof.univ.dr. OVIDIU NICOLESCU
presedinte C.N.I.P.M.M.R: "Din pacate nu putem spune ca in Romania criza a trecut. Statul nu si-a platit arieratele , iar cresterea TVA-ului a ajutat intre ghilimele aceasta situatie. Creditele care sunt greu accesibile, la preturi ridicate, uneori de 2-3 ori mai mari decat in alte tari din UE, a reprezentat o alta cauza"

Ministrul de finante, Gheorghe Ialomitianu a promis ca prin acordul cu FMI guvernul este obligat sa plateasca datoriile restante catre firme.


GHEORGHE IALOMITIANU
ministrul Finantelor: " Mai multi bani pentru investitii si pentru cofinantare in 2011 si in principal in primul semestru a lui 2011. Stim ca prin reducerea arieratelor noi dam un balon de oxigen mediului de afaceri."


GEORGE CONSTANTIN PAUNESCU
presedinte A.C.P.R: " De ce sa inchidem societatile comerciale, sa le blocam activitatea pentru ca nu sunt in stare sa plateasca datoriile, in cazul in care ele pot sa plateasca obligatiile curente?"

In 2009 numarul imm-urilor a scazut cu 45 de mii, iar in 2010 169 de mii si-au intrerupt activitatea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Criza educației ( 6 Iunie 2020 )

  UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

 • Somajul tehnic, prelungit până la 1 iunie ( 14 Mai 2020 )

  Șomajul tehnic se va prelungi până la 1 iunie, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, aseară, într-o intervenție la un post de televiziune. După această dată, Ministerul Muncii va ajuta companiile cu plata...

 • Optimism, încredere și gânduri pentru cei dragi, în mesajul muzical al lui Adrian Enache: "Sfârșitul nu-i aici!” ( 27 Aprilie 2020 )

  "Sfârșitul nu-i aici"! Ne alăturăm campaniei lansate de îndrăgitul artist Adrian Enache, menite să reînvie optimismul, încrederea, speranța că vom ieși cu bine din criza coronavirusului. Mesajul muzical lansat de Adrian Enache...

 • Mobilizare în Spania ( 2 Aprilie 2020 )

  Spania, grav afectată de criza provocată de coronavirus, face apel la solidaritate! Într-o scrisoare adresată redacției noastre, Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha Parada, subliniază necesitatea adoptării de măsuri sanitare.

 • O nouă rută pentru migranți ( 1 Martie 2020 )

  O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2