Date companie
 
 
 
 

Olimpicii noștri la Geografie au obținut două medalii de aur și una de argint, la Belgrad

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : olimpiada, geografie, elev, profesor, diaconu, olimpici, medalii, belgrad, calisevici, hamod, vescu
 

Aur pentru țara noastră, la Geografie! Lotul olimpic de Geografie a revenit acasă cu două medalii de aur și una de argint, obținute la a XIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, desfășurată la Belgrad, capitala Serbiei, în perioada 2-8 august. La ediția din acest an a olimpiadei, au participat 160 de elevi din 45 de țări. Cei doi elevi români medaliați cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici, proaspătă absolventă a Colegiului Militar "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc și Victor Vescu, elev în clasa a XI-a la Complexul Educațional "Lauder Reut" din Capitală. Sabina are 19 ani, îi place să escaladeze munții și vrea să urmeze studiile într-o academie militară. Sabina a fostr medaliată cu aur și la ediția de anul trecut a Olimpiadei Internaționale de Geografie organizată la Beijing, în China. Spune, însă, că actuala competiție a fost mai dificilă și aproape a epuizat-o.

MARIA-SABINA CALISEVICI, olimpică la Geografie "O competiție de amploarea asta presupune emoții. Cred că au fost totuși constructive. (...) Cred că a fost mai importantă pregătirea de-a lungul timpului, din cei patru ani de liceu."

Omar Hamod, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din București, medaliat cu argint în cadrul olimpiadei, spune că în spatele succesului stau pasiunea pentru Geografie și munca susținută.

OMAR HAMOD, olimpic la Geografie "Este foarte mult de muncă. Atât individual, cât și cu ajutorul profesorilor. Nu se ajunge aici prin noroc, talent, ci prin multă muncă."

Pe aeroport, membrii lotului olimpic au fost întâmpinați de familii cu flori și cadouri.

MARIA HAMOD, mama olimpicului Omar Hamod "Sunt foarte mândră de el. Îmi doresc foarte multe pentru el. Să facă ce e mai bine pentru el."

I-a așteptat cu emoții și Roxana Diaconu, profesor de georgrafie, și, totodată, unul dintre cadrele didactice care a pregătit lotul olimpic. Unul dintre medaliații de l Belgrad a fost îndrumați chiar de ea. Roxaa Diaconu a pregătit-o, însă, și pe medaliata cu aur de la Balcaniada de Geografie de anul acesta.

ROXANA DIACONU, profesor de Geografie "Cred că m-am lăsat cuprinsă de acest joc, de-a geografia. Mi-au plăcut rezultatele și, atunci, ca într-un joc în care respecți regulile, toată lumea este mulțumită."

La Belgrad, concurenții au susținut trei probe pe durata a patru zile. Un test scris, un test multimedia și o probă practică, toate în limba engleză. Echipa României a fost însoțită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Grație acestor performanțe, România a ieșit pe locul întâi, la egalitate cu Polonia, în ceea ce privește numărul de medalii la ediția din acest an a Olimpiadei internaționale de Geografie. Totodată, țara noastră a obținut locul doi pe națiuni la punctajul total."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2