Date companie
 
 
 
 

Olimpicii romani la geografie - 4 medalii in Indonezia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : olimpiada, geografie
 

Avem cu cine sa ne mandrim! Elevii romani au castigat 4 medalii, una de argint si trei de bronz, la prima participare la Olimpiada Stiintele Pamântului, organizata in orasul indonezian Yogiakarta. Meritul celor 4 elevi de liceu este cu atat mai mare, cu cât n-au avut timp de pregatire decat doua luni, iar 90 la suta din materie nu este inclusa in programa scolara. In cele 10 zile cat a durat concursul, liceenii români au fost testati teoretic si practic.

VLAD MACOVEI, medaliat cu argint

CATALINA SPATARELU, medaliata cu bronz

RODICA BURLACU, medaliata cu bronz

DIANA AVADANI, medaliata cu bronz

Primii care i-au felicitat pe olimpici au fost parintii lor, care cu greu si-au putut stapani lacrimile de emotie.

Acestea nu sunt singurele medalii obtinute de elevi la olimpiadele de geografie, insa primele la traditionala competitie din Indonezia, ajunsa deja la cea de-a patra editie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mințile strălucite ale României ( 28 Iunie 2017 )

  Elevii olimpici români, un nou succes răsunător peste hotare! România a obținut trei medalii de aur și trei medalii de argint la cea de-a 21-a ediție Balcaniadei de Matematică pentru Juniori, desfășurată la Varna, în Bulgaria. 

 • Participare internațională la Conferința națională anuală a Societății de Geografie din România ( 2 Iunie 2017 )

  Peste 150 de geografi din țară și din străinătate s-au reunit la București, pentru Conferința națională anuală a Societății de Geografie din România Tema ediției de anul acesta a evenimentului este ”România - natură, societate, educație”.

 • Medalii pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Geografie ( 2 Iulie 2016 )

  Medalii pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Geografie! Concursul, desfășurat în perioada 24-30 iunie în Serbia, a inclus trei probe: proba teoretică (scrisă), proba practică (în teren) și proba multimedia. Toate probele au fost susținute în limba engleză. Hamod Omar, elev în clasa a X-a la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul" din București a obținut medalia de aur.

 • Simpozionul Național "Geografia între teorie și practica ", la Colegiul National Gheorghe Lazăr din Capitală ( 28 Mai 2016 )

  Cea de-a zecea ediție a Simpozionului "Geografia între teorie și practica ", marcată la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Capitală! Evenimentul a fost dedicat Zilei Europene a parcurilor naturale și în special inființării primului Parc Natural Urban din România - Parcul Natural Văcărești. La acest simpozion au participat profesorii de geografie din București, elevi de gimnaziu și de liceu. Aceștia au prezentat lucrări științifice despre orizontul Capitalei și referate pe teme geografice.

 • Tamio Vesa Nakajima, un adolescent care a descoperit rețeta succesului ( 18 Septembrie 2015 )

  Compozitor și interpret dar și olimpic la informatică. La doar 16 ani, Tamio Vesa Nakajima are un palmares de invidiat. A câștigat numeroase premii la concursuri internaționale de compoziție dar și două medalii, una de argint și una de bronz, la olimpiada națională de informatică. Cochetează cu muzică de la 6 ani, pian studiază...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 20 Iul. 2017

1 EUR = 4.5654 RON
-0.0026
1 USD = 3.9685 RON
0.0068
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2