Date companie
 
 
 
 

Omagiu pentru Dumitru Radu Popescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Septembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Zilele Academiei Bihor
 

Dumitru Radu Popescu, omagiat în Bihor. Prozator, dramaturg, eseist și poet, membru titular al Academiei Române, Dumitru Radu Popescu a primit titlul de ”Cetățean de Onoare al comunei Nojorid”.

CRISTIAN POPESCU, fiul scriitorului Dumitru Radu Popescu

”Acordarea titlului de cătețean de onoare îl onorează pe tatăl meu și pe noi ca familie. Schimbarea denumirii școlii în D. R. Popescu la fel, înseamnă un mare lucru pentru el și pentru noi. Poate să arate că, dintr-o simplă școală din mediul rural, tatăl meu a ajuns să aibă o recunoaștere națională și internațională.”

Evenimentul a continuat cu dezvelirea plăcii omagiale Școala Gimnazială ”Dumitru Radu Popescu” Nojorid și donațiile oferite de familia academicianului pentru biblioteca școlii.

DANIELA BOTIȘ, director Școala Gimnazială ”Dumitru Radu Popescu” Nojorid

”De astăzi, școala noastră se va numi ”Dumitru Radu Popescu”. Suntem foarte emoționați, atât eu, cât și corpul catedrei didactice, de asemenea, elevii. Am și pregătit, în biblioteca școlii, încă de săptămâna trecută, un spațiu amenajat special și dedicat domnului Dumitru Popescu, astfel încât elevii noștri să poată să studieze acest scriitor.”

CORNEL UNGUREANU, președintele Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România

”Să încep cu cărțile lui, definitorii pentru cultura română, definitorii pentru spiritul românesc, definitorii pentru literatura europeană, pentru literatura secolului XX și începutul secolului XXI. (...) A condus Uniunea Scriitorilor ca un extraordinar conducător.”

GHEORGHE VIDICAN, poet, membru al Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România

”Este cel mai premiat prozator român al tuturor timpurilor. A primit de cinci ori Premiul Național pentru Literatură, a primit pentru proză premiul național, a scris poezie, proză, eseuri, teatru, a fost tradus în peste 15 limbi ale globului. Trebuie să menționez că a scris și scenarii de film, 12 scenarii.”

Iar evenimentele culturale organizate în Bihor nu se opresc aici. Mâine va urma un medalion D.R. Popescu prezentat de prof. univ. dr. Cornel Ungureanu, președintele Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România. Orădenii și nu numai se vor bucura și de lansarea antologiei de versuri ”Ca o pasăre umbră’”, a poetului Gheorghe Vidican, volum apărut la Editura Academiei Române, în colecția ”O sută și una de poezii”.


Omagiu pentru Dumitru Radu Popescu

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2