Date companie
 
 
 
 

Ordonanta 50 nu se aplică retroactiv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ordonanta 50, deputati, comisioane si taxe impuse de banci, Comisia Buget-Finante, ordonanta 50 nu se aplica retroactiv
 

Românii care au deja credite vor rãmâne cu acelasi numãr de comisoane si taxe impuse de bãnci. Aceasta este decizia pe care au luat-o deputatii din Comisia de Buget-Finante in privința Ordonanței 50. Pentru ca hotararea sã fie definitivã, actul normativ trebuie sã treacã de Parlament. Mii de români au dat în judecatã bãncile, pentru a cere în instantã eliminare comisioanelor abuzive. Modificarea Ordonantei care s-ar putea aplica doar în cazul creditelor noi nu va afecta, însã, aceste procese.

prin telefon: GHEORGHE PIPEREA - avocat: "Nu are nicio influentã modificãrii ordonantei fatã de procese, pentru cã se bazeazã pe alte legi, problema maximã e pentru cei care au credite si nu au intentat proces. Ordonanta a creat niste drepturi pe care statul nu le mai poate lua, dar mai sunt oameni care au credite la bãnci si nu au declansat procese. Întrebarea fatã de acestia e cine îi protejeazã, pentru cã acea ordonantã îi proteja."

Clientii nemultumiti spun cã vor cãuta alte cãi pentru a câstiga lupta cu bãncile.

prin telefon: ADRIAN PARASCHIV - client: "Modul în care a fost modificatã aceasta ordonanþã în comisie e de naturã de a produce foarte multã confuzie. Oamenii nu mai pot beneficia de protectie realã, se aflã iar la mâna bãncilor. Vom continua demersurile pentru a gãsi o cale."

Modificarea Ordonantei 50 astfel încât aceasta sã nu se aplice la creditele în derulare a fost conditia FMI pentru virarea transei de împrumut din ianuarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2