Date companie
 
 
 
 

Ordonanta 50 nu se aplică retroactiv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ordonanta 50, deputati, comisioane si taxe impuse de banci, Comisia Buget-Finante, ordonanta 50 nu se aplica retroactiv
 

Românii care au deja credite vor rãmâne cu acelasi numãr de comisoane si taxe impuse de bãnci. Aceasta este decizia pe care au luat-o deputatii din Comisia de Buget-Finante in privința Ordonanței 50. Pentru ca hotararea sã fie definitivã, actul normativ trebuie sã treacã de Parlament. Mii de români au dat în judecatã bãncile, pentru a cere în instantã eliminare comisioanelor abuzive. Modificarea Ordonantei care s-ar putea aplica doar în cazul creditelor noi nu va afecta, însã, aceste procese.

prin telefon: GHEORGHE PIPEREA - avocat: "Nu are nicio influentã modificãrii ordonantei fatã de procese, pentru cã se bazeazã pe alte legi, problema maximã e pentru cei care au credite si nu au intentat proces. Ordonanta a creat niste drepturi pe care statul nu le mai poate lua, dar mai sunt oameni care au credite la bãnci si nu au declansat procese. Întrebarea fatã de acestia e cine îi protejeazã, pentru cã acea ordonantã îi proteja."

Clientii nemultumiti spun cã vor cãuta alte cãi pentru a câstiga lupta cu bãncile.

prin telefon: ADRIAN PARASCHIV - client: "Modul în care a fost modificatã aceasta ordonanþã în comisie e de naturã de a produce foarte multã confuzie. Oamenii nu mai pot beneficia de protectie realã, se aflã iar la mâna bãncilor. Vom continua demersurile pentru a gãsi o cale."

Modificarea Ordonantei 50 astfel încât aceasta sã nu se aplice la creditele în derulare a fost conditia FMI pentru virarea transei de împrumut din ianuarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cătălin Ivan denunță dubla măsură în politică ( 28 Octombrie 2020 )

  12 partide, ONG-uri și fundații s-au unit sub o singură platformă, Partidul Ecologist Român. Cătălin Ivan, fondatorul formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională, a explicat de ce adeziunea la PER reprezintă o soluție pentru cei care își doresc o Românie sănătoasă. "Avem nevoie de un un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa", spune fostul europarlamentar, care susține și ideea unui fond de solidaritate cu cetățenii, din partea partidelor politice parlamentare, mai ales acum în timpul pandemiei.

 • Deputații PSD care au făcut scandal în șaormerie suportă noi consecințe ( 8 Iulie 2020 )

  Imaginile cu scandalul din șaormerie, în care au fost implicați deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, au apărut în spațiul public!

 • Moțiunea de cenzură, citită în fața unei săli de plen aproape goale ( 3 Octombrie 2019 )

  Moțiunea de cenzură, citită într-o sală aproape goală! Teoretic, senatorii și deputații trebuiau să fi în sala de plen, pentru a lua cunoștință de textul moțiunii de cenzură, depusă marți de parlamentarii Opoziției.

 • Amenzi drastice pentru hărțuirea psihologică și pentru cea stradală ( 10 Iulie 2018 )

  Amenzi piperate pentru hărțuirea psihologică! Deputații au adoptat astăzi, cu 214 voturi "pentru", opt voturi "împotrivă" și zece abțineri, un proiect de lege pentru modificarea legii din 2002 privind egalitatea de șanse între femei și bărbați.

 • Legea care obligă semnalizarea radarului de la mare distanță, adoptată de Camera Deputaților ( 5 Iulie 2018 )

  Proiectul de lege care-i obligă pe polițiști să semnalizeze de la mare distanță mașinile dotate cu radar a fost adoptat de Camera Deputaților, care este for decizional. Proiectul a fost initiat de 15 parlamentari PNL, care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2