Nu doar profesorii din învățământul preuniversitar și rectorii sunt nemulțumiți de noua Lege a Educației, ci și studenții, care îi cer ministrului de resort, Daniel Funeriu, să consulte organizațiile studențești pentru a o modifica. Aceștia spun că noua lege nu le mai dă dreptul nici măcar să-și aleagă decanul sau rectorul, așa cum se întâmplă în prezent.
IONUȚ POENARU, președinte U.N.S.R. "Nu suntem de acord cu comasarea universitãtilor, lucru care ar duce la disparitia unor centre universitare. Nu suntem de acord nici cu finantarea învãtãmântului privat."
CRISTINA FIȚ, vicepreședinte A.N.O.S.R. "Studentii nu sunt reprezentati 25% în consiliile de administratie si în comisia de alegerea rectorului. Fapt ce încalcã unul dintre principiile din Lege, acela cã studentii sunt parteneri egali în tot ceea ce înseamnã comunitatea academicã. Un alt lucru este cã doar 5% dintre studenti vor putea face doi ani într-un singur an."
Studenții nu sunt de acord nici cu ierarhizarea universităților și îi cer ministrului Educației să facă tot posibilul pentru a modifica legea. În cazul în care Daniel Funeriu va refuza să se consulte cu organizațiile studențești, liderii acestora amenință că vor picheta Ministerul Educației, pentru a-i cere demisia.
Zeci de studenți au protestat în Piața Victoriei din București față de intenția Guvernului de a reduce fondurile alocate pentru burse și numărul beneficiarilor. ”Bursele se taie, șansele dispar”, “Tăiați din corupție, nu din educație!” și “Vreți educație? Plătiți pentru ea”, sunt câteva dintre mesajele afișate în Piața Victoriei.
Succes al studenților Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în Statele Unite! Racheta supersonică ”Project YODA”, prezentată de echipa 2Space de la Politehnică în cadrul competiției International Rocket Engineering...
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Reintroducerea stagiului militar obligatoriu pentru tinerii cu vârste între 18 și 20 de ani, printr-un sistem de pregătire de două luni pe an plătite, timp de trei ani. Este propunerea fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care a anunțat că...
Conform prevederilor ”ordonanței trenuleț”, studenții care urmează cursurile la zi beneficiază, începând cu 1 ianuarie 2025, ora 00:00, de tarif redus cu 90% pe transportul intern feroviar la toate categoriile...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019