Date companie
 
 
 
 

Organizațiile studențești, nemulțumite de noua Lege a Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, studenti, Funeriu, legea, educatiei
 

Nu doar profesorii din învățământul preuniversitar și rectorii sunt nemulțumiți de noua Lege a Educației, ci și studenții, care îi cer ministrului de resort, Daniel Funeriu, să consulte organizațiile studențești pentru a o modifica. Aceștia spun că noua lege nu le mai dă dreptul nici măcar să-și aleagă decanul sau rectorul, așa cum se întâmplă în prezent.

IONUȚ POENARU, președinte U.N.S.R. "Nu suntem de acord cu comasarea universitãtilor, lucru care ar duce la disparitia unor centre universitare. Nu suntem de acord nici cu finantarea învãtãmântului privat."

CRISTINA FIȚ, vicepreședinte A.N.O.S.R. "Studentii nu sunt reprezentati 25% în consiliile de administratie si în comisia de alegerea rectorului. Fapt ce încalcã unul dintre principiile din Lege, acela cã studentii sunt parteneri egali în tot ceea ce înseamnã comunitatea academicã. Un alt lucru este cã doar 5% dintre studenti vor putea face doi ani într-un singur an."

Studenții nu sunt de acord nici cu ierarhizarea universităților și îi cer ministrului Educației să facă tot posibilul pentru a modifica legea. În cazul în care Daniel Funeriu va refuza să se consulte cu organizațiile studențești, liderii acestora amenință că vor picheta Ministerul Educației, pentru a-i cere demisia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Se caută profesori pentru Școala Europeană de la Bruxelles ( 10 Mai 2021 )

  Ministerul Educației organizează concurs pentru ocuparea a trei posturi la Școala Europeană de la Bruxelles. Candidații se pot înscrie până pe 14 mai 2021, prin depunerea dosarelor la Registratura...

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Decizia limitării gratuităților studenților la tren, aspru criticată ( 9 Februarie 2021 )

  Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Condițiile privind desfășurarea noului an școlar, stabilite de Ministerul Educației ( 1 Septembrie 2020 )

  În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2