Date companie
 
 
 
 

Organizațiile studențești, nemulțumite de noua Lege a Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, studenti, Funeriu, legea, educatiei
 

Nu doar profesorii din învățământul preuniversitar și rectorii sunt nemulțumiți de noua Lege a Educației, ci și studenții, care îi cer ministrului de resort, Daniel Funeriu, să consulte organizațiile studențești pentru a o modifica. Aceștia spun că noua lege nu le mai dă dreptul nici măcar să-și aleagă decanul sau rectorul, așa cum se întâmplă în prezent.

IONUȚ POENARU, președinte U.N.S.R. "Nu suntem de acord cu comasarea universitãtilor, lucru care ar duce la disparitia unor centre universitare. Nu suntem de acord nici cu finantarea învãtãmântului privat."

CRISTINA FIȚ, vicepreședinte A.N.O.S.R. "Studentii nu sunt reprezentati 25% în consiliile de administratie si în comisia de alegerea rectorului. Fapt ce încalcã unul dintre principiile din Lege, acela cã studentii sunt parteneri egali în tot ceea ce înseamnã comunitatea academicã. Un alt lucru este cã doar 5% dintre studenti vor putea face doi ani într-un singur an."

Studenții nu sunt de acord nici cu ierarhizarea universităților și îi cer ministrului Educației să facă tot posibilul pentru a modifica legea. În cazul în care Daniel Funeriu va refuza să se consulte cu organizațiile studențești, liderii acestora amenință că vor picheta Ministerul Educației, pentru a-i cere demisia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2