Date companie
 
 
 
 

Pădurea Cercetașilor din Popești-Leordeni, vandalizată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primar, padurea, popesti, leordeni, distrus, iacob, lupii, ageri, cercetasilor, puieti, ciutescu
 

Pădurea Cercetașilor din Popești Leordeni, județul Ilfov, distrusă pentru a face loc gunoiului! Potrivit șefului Centrului Local “Lupii Ageri” Popești-Leordeni, Ovidiu Ciutescu, unul dintre inițiatorii proiectului „Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetașilor”, puieții plantați de cercetași au fost smulși din pământ, rupți sau tăiați. Munca a peste o mie de copii-cercetași din București și din județele Ilfov și Buzău, care au participat la o amplă acțiune de împădurire în imediata vecinătate a ruinei Arenei "Viscofil", în cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetașilor”, a fost, practic, aruncată la gunoi. Au mai rămas circa trei mii de puieți, dintre cei peste 16.000 din speciile stejar roșu, ulm, frasin, tei și sânger.

OVIDIU CIUTESCU, șef, Centrul Local "Lupii Ageri" Popești-Leordeni “Unde stau eu în momentul acesta și vedeți dumneavoastră aceste frumoase urme, a fost o pădure, o pădure plantată de acești copii. Puteți să observați ce a mai rămas din această pădure, uitați cum și-a bătut joc de munca unor copii, de banii care s-au băgat aici, de speranțele pe care ni le-am pus.”

Deși în imagini se văd grămezile de gunoi și puieții distruși, primarul localității Popești Leordeni, Petre Iacob, susține că locul este intact și, că, de fapt, este criticat pe nedrept de Ovidiu Ciutescu. Mai mult, el spune că primăria a preluat inițiativa de plantare a puieților.

PETRE IACOB, primar, Popești-Leordeni, jud. Ilfov “Nu s-a distrus nimica. Mai sunt trei mii de puieți, ne-am apucat noi să-i plantăm noi de la primărie.”

Pe locul împădurit de cercetași a fost o groapă de gunoi în care fuseseră depozitate și resturi de la cutremurul din 1977. Au fost ecologizate opt hectare de teren, din care patru urmau să devină zonă verde. Peste trei hectare din această suprafață a fost împădurită de copii. Ciutescu spune că Primăria Popești Leordeni, prin parteneriatul pe care l-a semnat cu Cercetașii României, s-a obligat să asigure paza plantației.

OVIDIU CIUTESCU, șef, Centrul Local "Lupii Ageri" Popești-Leordeni “Uitați cum au ajuns acești copaci, sunt sute de copaci, puși de acești de copii, au muncit copiii. Uitați, sunt tăiați, sunt tăiați intenționat cu foarfeca, sunt sute de copaci, te apucă nervii când te uiți. Uitați-vă ce nesimțire!”

Ovidiu Ciutescu spune că a sesizat Primăria Popești-Leordeni și Garda de Mediu cu privire la vandalizarea Pădurii Cercetașilor, dar va depune plângere și la Parchet. Deocamdată, așteaptă răspunsuri de la instituțiile sesizate.

PETRE IACOB, primar, Popești-Leordeni, jud. Ilfov “Nu am primit sesizarea, am citit de pe site-ul lui, unde mă critică de dimineața până seara.”

Potrivit șefului organizației ”Lupii Ageri”, administrația locală nu a inclus plantația de puieți în spațiul verde, așa că localnicii continuă să arunce gunoi pe acest teren. Primarul Petre Iacob susține, însă, că propunerea de includere a Pădurii Cercetașilor este în atenția administrației locale și că va fi inclusă pe agenda primei ședințe de consiliu local.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2