Date companie
 
 
 
 

Pădurea cercetașilor, în Popești Leordeni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : copaci, cercetasi, plantare
 

Faptele bune au fost plantate în Pădurea Cercetașilor! În urma acțiunii, aproximativ 1500 de persoane dintre care 1034 cercetași, din București, Ilfov și Buzău, au lăsat în urma lor o pădure de 3,3 hectare, cu 21.500 de copaci plantați. Activitatea în cauză a provocat și ecologizarea unei foste gropi de gunoi ilegală, ce se întindea pe o suprafață de aproximativ 4,5 ha de teren. Cu mic, cu mare s-a lucrat astăzi pentru a se duce la bun sfârșit acțiunea de împădurire a zonei mlăștinoase.

OVIDIU CIUTESCU, șef, Centrul Local “Lupii Ageri” Popești-Leordeni

"Este vorba despre o acțiune care centrul a avut-o la nivel de Consiliu Local. 6 luni ne-am chinuit să obținem acest teren. 
Ne-am propus ca aici pe toată zona pe care voi ați văzut-o .......... Să aducem puțină lumină într-o fostă groapă de gunoi a Bucureștiului. Au venit 1000 și ceva de cercetași din 3 județe ale țării. Asta reprezintă 30% din tot ce înseamnă cercetași în România."

THEODOR CHIRIAC, șef, Ocol Silvic Brănești
"Din păcate în trecut pe acest teren au fost aruncate tot felul de deșeuri. Dorim înnobilarea acestui teren. Noi în calitate de ocol silvic ne aflăm aici să acordăm asistență tehnică voluntarilor care au venit la plantat și le-am asigurat puieții."

ROMEO MOȘOIU, lider cercetași, Centrul Local Sfântul Nicolae București

"În această zi frumoasă de noiembrie suntem la ajutat în Popești Leordeni. Am venit aici cu toate ramurile de vârste pe care le avem."

VOX-URI:
"Îmi place cel mai mult natura, să avem mai mult oxigen."
"Mie imi place cel mai mult când plantăm copaci."
"Ne simțim responsabili așa că plantăm noi. Îmi place mult la cercetași și sunt și eu de 4 ani."
"Eu sunt cercetaș din anul acesta și am venit aici ca să fie o lume mai curată și să nu mai fie atâta poluare în oraș." 
"Eu încep al treilea an de cercetășie și am venit pentru că îmi place să fac o lume mai curată și mai organizată. Și îmi place că învăț lucruri noi pe care nu le știam și chiar mă ajută."

Proiectul reprezintă o inițiativă a Centrului Local cercetășesc “Lupii Ageri” Popești-Leordeni, desfășurat în parteneriat cu inițiativa națională pe bază de voluntariat ”Plantăm fapte bune în România”și Consiliul Local Popești-Leordeni. Ca partener tehnic, pe bază de voluntariat, în proiect s-a alăturat Ocolul Silvic Brănești.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accident mortal, pe o șosea din Bihor ( 20 Februarie 2021 )

  Accident cumplit, sâmbătă dimineață, pe Drumul Național 19 B, între Săcuieni și Marghita, în județul Bihor! Pe un segment de drum, un tânăr șofer a pierdut controlul volanului și consecințele au fost dramatice.

 • Percheziții, la hoții de lemne din județul Alba ( 21 Decembrie 2020 )

  Percheziții în județul Alba, la persoane bănuite că au tăiat copaci ilegal. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au descins la 23 de adrese.

 • Malurile Peței au rămas fără niciun arbore ( 19 Iunie 2020 )

  Mai mulți arbori de pe malul unui pârâu din Oradea au fost puși la pamânt, iar ecologiștii acuză tăierile "agresive" care au fost efectuate în zonă. 

 • Campanie de împăduriri, lansată în județul Dâmbovița ( 6 Martie 2020 )

  Președintele României, Klaus Iohannis și premierul interimar, Ludovic Orban, au lansat campania de împăduriri "O pădure cât o țară". Lansarea a avut loc la Uliești, în județul Dâmbovița, iar de față a fost și ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe și prim-ministrul desemnat Florin Cîțu.

 • Acțiune educativă, în care copiii au învățat regulile de igienă, de siguranță rutieră și de prim ajutor ( 30 Noiembrie 2019 )

  "Cu mâinile curate"! Nu este vorba celebrul film, ci de o acțune a cercetașilor din Ilfov și București, pentru implicare în viața civică a comunităților! Centrul Local "Lupii Ageri" Popești-Leordeni, în colaborare cu...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2