Date companie
 
 
 
 

Pâinea anului 2016, preparată la Urlați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iunie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : paine, mures, targu, Urlati, reteta, jurati, traditionala
 

La Urlați, în județul Prahova, se prepară cea mai bună pâine din țară! Este vorba de pâinea albă cu cartofi, preparată după o rețetă tradițională cu ingrediente naturale și fără E-uri. Calitățile pâinii cu cartofi au fost recunoscute de jurații celui mai mare concurs de profil, organizat la Târgu Mures. Dintre cei peste 200 de participanți din toată țara, locul întâi și calificativul de "Pâinea anului 2016" a fost obținut de un brutar din Urlați.

VOX "Câștigăm a doua oară premiul întâi, o dată în 2013, acum în 2016. De data aceasta am mers cu pâine muntenească cu cartofi. În juriu era un degustător din Budapesta și ne-a acordat premiul întâi."

Familia Bolgiu a transformat rețeta moștenită de la bunici, într-un succes.

VOX "Din aproape în aproape, începând cu produse de patiserie din câteva specialități de pâine, am reușit să facem această producție de pâine de panificație fără E-uri, fără conservanți și folosim metodele și rețelele tradiționale vechi."

Brutarul care a îmbunătățit rețeta veche și a creat cea mai gustoasă pâine lucrează de opt ani în panificație.

VOX "- Am făcut rețeta cu cartofi. Am fiert cartofii. Este o rețetă foarte greu de lucrat. Toată tehnologia ei durează aproape 4 ore, 5 ore. - Ce ți-au zis oamenii care au gustat din pâinea asta? - Că este foarte bună."

Fiind sută la sută naturală, pâinea albă cu cartofi nu poate fi păstrata mai mult de doua zile. Clienții stau la coada și preferă sa dea mai mulți bani, numai să mănânce o pâine gustoasă și sănătoasă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Festivalul lavandei, la Mădărași ( 28 Iunie 2020 )

  Festivalul Lavandei, în plină desfășurare la Mădărași, în județul Mures! Pasionații de natură și drumeții pot vizita zilnic, până în 12 iulie, câmpurile de lavandă ce se întind pe circa 50.000 mp. Organizatorii le oferă...

 • Polițistul din Târgu Jiu, în arest provizoriu ( 12 Ianuarie 2020 )

  Polițistul din Târgu Jiu, reținut pentru un dosar de furt în Germania, a fost plasat în arest provizoriu ăn țară, pentru 15 zile, până la traducerea mandatului european de arestare. Așa a decis Curtea de Apel Craiova.

 • Suspectul de vandalizarea indicatoarelor în limba maghiară, reținut ( 6 Ianuarie 2020 )

  Indicatoare rutiere bilingve, vandalizate în județele Harghita și Mureș! Denumirea în limba maghiară a orașelor Miercurea Ciuc și Odorheiul Secuiesc, din Harghita, și a localității Trei Sate din județul Mureș, au fost acoperite...

 • O mașină a Ambasadei Albaniei, implicată într-un accident mortal ( 23 Mai 2019 )

  Accident cumplit, în județul Mureș, în care a fost implicată o mașină a Ambasadei Albaniei! Două automobile și un TIR încărcat cu rumeguș s-au ciocnit, aseară, pe Drumul Național 15, între localitățile Suseni și Brâncovenești.

 • Expediție anti-poluare a pompierilor harghiteni ( 2 Aprilie 2019 )

  Călătorie inedită, în cazul a opt pompieri din județul Harghita! Ei și-au construit o plută din circa 3.000 de PET-uri și au pornit în călătorie, pe o distanță de peste 700 km. Comunitatea din Gheorgheni a ajutat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2