Date companie
 
 
 
 

Pandemia și depresia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iulie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : depresie, covid, pandemie
 

Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.

MIRELA ZIVARI, psiholog

"E adevărat, în această perioadă, putem să vorbim despre o intensificare a manifestărilor depresive, anxioase, mai ales la persoanele care aveau în antecedentele lor diagnostice de acest gen. Sunt mult mai multe cazuri de suicid în această perioadă, sunt mult mai multi oameni care ajung sa dezvolte forme grave de depresie iar cand ne referim la anxietate lucrurile stau si mai urat pentru ca din ce in ce mai multi romani, oamenii fac atacuri de panica sau au o anxietate generalizata."

OANA PASCARU, reporter
"Deși românii spun că țin cont de sugestiile autorităților, în supermarketuri au fost surprinși mulți oameni cu masca folosită necorespunzător, iar distanțarea socială nu este întotdeauna respectată."

"Vrei să eviți această pandemie? Da, da, da! Ești speriat? Nu prea, un pic! Ce măsuri iei, ai luat până în momentul de față pentru a evita această pandemie? Protejarea cu mască în spații închise și spălarea pe mâini și dezinfectarea cât mai des. "

"De ce nu purtati masca? Pe strada nu, in locuri stranse da, nu pe strada. Distantarea sociala o respectati? Da, la restaurante, da."

"De ce nu purtati masca sanitara? Am masca dar o pun in mijloacele de transport, uite am. Asa a zis domnul Ministru de Interne, Marcel Vela. Va este frica de COVID? Nu imi e frica de nimeni. Imi e frica de al de sus, de restul nu imi e frica de nimeni."

Numărul mare de infectați cu noul coronavirus a dus la noi restricții pentru români. Astfel, în Italia, Ministerul Sănătății a anunțat public că introduce carantina pentru toate persoanele care, în ultimele 14 zile, au fost în România sau în Bulgaria.


Pandemia și depresia

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi ( 14 Septembrie 2020 )

  Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

 • Volumul „Covid colivia noastră”, lansat la Academia Română ( 10 Septembrie 2020 )

  Eveniment cultural, astăzi, la Academia Română! Personalități din lumea culturală și din mediul academic au participat la lansarea volumului „Covid, colivia noastră”. Volumul „Covid, colivia noastră” a luat naștere...

 • Oamenii preferă autoturismul personal ca mijloc de transport ( 8 Septembrie 2020 )

  Mașina personală este mijlocul de transport preferat al românilor în contextul pandemiei de Coronavirus! Așa arata Barometrul IRES-UNSAR privind Perceptia riscului și cultura asigurărilor din România. Vehiculul personal este urmat, în preferințele românilor, de transportul public și de bicicletă.

 • A apărut un virucid sută la sută românesc ( 7 Septembrie 2020 )

  O invenție românească poate ajuta în lupta cu COVID 19. De 7 luni de zile de când pandemia de coronavirus a lovit și țara noastră, zilnic au aparut informații despre lipsa măștilor și produselor de igienă, atât de necesare în lupta cu acest virus periculos. 

 • Pandemia de COVID-19 a prăbușit turismul românesc ( 2 Septembrie 2020 )

  Efectele pandemiei asupra turismului românesc se văd în statistici: sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au scăzut cu 44,4%.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2