Date companie
 
 
 
 

Pandemia și depresia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iulie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : depresie, covid, pandemie
 

Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.

MIRELA ZIVARI, psiholog

"E adevărat, în această perioadă, putem să vorbim despre o intensificare a manifestărilor depresive, anxioase, mai ales la persoanele care aveau în antecedentele lor diagnostice de acest gen. Sunt mult mai multe cazuri de suicid în această perioadă, sunt mult mai multi oameni care ajung sa dezvolte forme grave de depresie iar cand ne referim la anxietate lucrurile stau si mai urat pentru ca din ce in ce mai multi romani, oamenii fac atacuri de panica sau au o anxietate generalizata."

OANA PASCARU, reporter
"Deși românii spun că țin cont de sugestiile autorităților, în supermarketuri au fost surprinși mulți oameni cu masca folosită necorespunzător, iar distanțarea socială nu este întotdeauna respectată."

"Vrei să eviți această pandemie? Da, da, da! Ești speriat? Nu prea, un pic! Ce măsuri iei, ai luat până în momentul de față pentru a evita această pandemie? Protejarea cu mască în spații închise și spălarea pe mâini și dezinfectarea cât mai des. "

"De ce nu purtati masca? Pe strada nu, in locuri stranse da, nu pe strada. Distantarea sociala o respectati? Da, la restaurante, da."

"De ce nu purtati masca sanitara? Am masca dar o pun in mijloacele de transport, uite am. Asa a zis domnul Ministru de Interne, Marcel Vela. Va este frica de COVID? Nu imi e frica de nimeni. Imi e frica de al de sus, de restul nu imi e frica de nimeni."

Numărul mare de infectați cu noul coronavirus a dus la noi restricții pentru români. Astfel, în Italia, Ministerul Sănătății a anunțat public că introduce carantina pentru toate persoanele care, în ultimele 14 zile, au fost în România sau în Bulgaria.


Pandemia și depresia

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Priorități pentru cadrele sanitare ( 28 Iulie 2020 )

  Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru s-au întâlnit cu reprezentanții Federației Sanitas și cei ai Federației Solidaritatea Sanitară, pentru a discuta despre problemele cadrelor sanitare care se află în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.

 • Prima carte despre pandemie, ”Covid, Colivia noastră”, lansată la Iași ( 16 Iulie 2020 )

  A fost lansată prima carte despre pandemia de coronavirus! Volumul intitulat "Covid, Colivia noastră", coordonat de profesorul universitar, Laurențiu Șoitu, a fost lansat la Iași, în prezența unor personalități de frunte...

 • Cofetărie în pandemie ( 6 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...

 • Adriana Trandafir, Marcel Pavel și Ozana Barabancea, internați la Institutul ”Matei Balș” ( 22 Iunie 2020 )

  Actrița Adriana Trandafir a fost diagnosticată cu Covid-19. Actorul Ion Haiduc a confirmat, într-o postare distribuită, în această dimineață, pe rețeaua de socializare, că actrița în vârstă de 64 de ani este internată...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2