Date companie
 
 
 
 

Panică în țară, în urma cutremurului de 5,7 grade

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, sambata, cutremur, panica, replici
 

Cutremurul produs sâmbătă seară, la ora 21.14 , a blocat rețelele de telefonie mobilă și a lăsat mai multe localități în beznă și fără apă potabilă. Seismul, cu epicentrul în Vrancea, a avut o magnitudine de 5,7 grade, s-a produs la o adâncime de 39 de kilometri și a durat aproximativ 30 de secunde. Unda seismică a fost simțită pe teritoriul României, dar și în Republica Moldova și în nordul Bulgariei. În țară, cutremurul a produs panică și au fost înregistrate incidente minore. În Focșani, localitate aflată destul de aproape de epicentru, rafturile unui supermarket s-au prăbușit, iar asfaltul a crăpat.

VOX "A început ușor și a durat cam 10 secunde, și, la secunda 5, s-a luat lumina și toți au început să fugă. Era lumea foarte speriata! Mai încolo, s-a crăpat și asfaltul."

VOX "- Vă așteptați la o replică, ceva? - Doamne, ferește! - Mi-e frică! Mi-e groaznic de frică!"

În Capitală, unde amintirile cutremurului din '77 sunt încă vii, mișcarea telurică a generat panică. Speriați de eventualitatea unei replici puternice, oamenii au ieșit pe străzi, la distanță de clădirile înalte.

VOX: "Puternic! Eu eram în mașină. Eram la lupoiacă și mi-am luat copiii, că eu stau in centrul vechi, și am venit la primărie, să mai stăm afară."

VOX "- La ce etaj stați? - La etajul doi și foarte tare l-am simțit. Chiar foarte tare! - Și v-ați speriat? - Ne-am speriat cu toții că, acum, suntem mai multe mașini. Am plecat de acasă."

Proprietarul unui apartament situat la etajul șase al unui bloc din Tulcea a fost rănit de un calorifer, care s-a desprins din perete.

AMBIANȚĂ "- Vă curge sânge, încontinuu, din picior. - Da, și nu știu ce se întâmplă, acolo. - Aveți rană adâncă, acolo, domnu`.

La Galați, câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

VOX "Au fost plăgi tăiate. S-au speriat, au încercat să fugă, au făcut traumatisme de gleznă, s-au tăiat în geamuri."

Specialiștii în fizica pământului spun că acest cutremur a fost diferit față de celelalte produse în Vrancea.

MIRCEA RADULIAN, director, Institutul pentru Fizica Pământului "Este un cutremur de suprafață, care s-a simțit foarte bine și care, am înțeles că, a produs și pagube. Cutremurul a fost cel mai mare din acest an, dar este de suprafață."

Mișcarea telurică a avut 11 replici, cu magnitudini de peste 2 grade, cea mai intensă fiind de 3,3 grade pe scara Richter.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Gimnastele de aur, întâmpinate cu aplauze și flori, la revenirea în țară ( 22 Decembrie 2020 )

  Gimnastele de aur ale României au revenit în țară, încununate de laurii câștigați la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Mersin din Turcia. Gimnastele Ana Bărbosu și Iulia Trestianu, legitimate...

 • Evaziune fiscală, în reciclarea deșeurilor auto ( 9 Iulie 2020 )

  Percheziții în județul Vrancea, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice! Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean...

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 • România: seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter ( 31 Ianuarie 2020 )

  Țara noastră s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri în zona seismică Vrancea la o adâncime estimată la 121 km, la ora 3:26. Mișcarea Telurică s-a simțit destul de puternic și în București. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2