Date companie
 
 
 
 

Patriarhia condiționează culoarea candelelor pentru lumina Învierii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : biserica, patriarhie, rosii, candele, lumina, galbene
 

Candelele roșii din comerț le-au făcut concurență serioasă celor galbene, singurele binecuvântate de Biserica Ortodoxă, potrivit Patriarhiei Române. Credincioșii spun, însă, că riscau să rămână fără lumină, în noaptea de Înviere, dacă nu cumpărau candele roșii, pentru că pe cele galbene nu le-au putut găsi.

VOX "- Unde le putem găsi? Mulți se plâng că nu le mai găsesc. Aici, numai roșii au adus."

În Capitală, candela galbenă putea fi găsită la Patriarhie. Arhiepiscopia Bucureștilor i-a sfătuit pe enoriași să nu mai cumpere candele din supermarketuri sau din piețe, pentru că nu sunt specifice religiei creștin-ortodoxe. În plus, deși candela roșie are lipită pe ea iconițe ortodoxe, acestea ajung să fie profanate, pentru că, după folosire, sunt aruncate.

VOX "- Acestea roșii nu sunt agreate de biserică. - Aiurea! De ce? - Așa spune biserica. - Nu știu, domnule, părerile sunt împărțite. + Sunteți mulțumit cu aceste candele? + Eu zic că da."

Biserica Ortodoxă Română a scos pe piață candela galbenă în Săptămâna Mare. Pe eticheta acesteia, scrie "Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului", alături de o imagine cu macheta viitoarei catedrale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2