Date companie
 
 
 
 

Patronatele din România nu mai suportă fiscalitatea și birocrația

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : investitori, capital, economie, fiscalitate, vlad, patronat, parvan, autohtoni
 

Capitalul românesc ar putea emigra în țări mai prietenoase cu regulile fiscale! Este avertismentul pe care l-au lansat astăzi, într-o conferință de presă, reprezentanții Patronatului Investitorilor Autohtoni, la care au participat oameni de afaceri români.

CRISTIAN PÂRVAN, președinte, Patronatul Investitorilor Autohtoni "În loc să încercăm să ajutăm, prin măsurile pe care actuala legislație le are, noi impunem noi obligații costisitoare."

Investitorii români spun că legislația stufoasă este o altă piedică pentru afacerile lor. Îngrijorarea este accentuată de faptul că în curând vor intra în vigoare noi prevederi legate de prețurile de transfer, prin care companiile vor trebui să-și justifice tarifele practicate în tranzacțiile cu alte entități din grupul din care fac parte. Totodată, companiile vor trebui să demonstreze respectarea "prețului pieței".

ANCA VLAD, antreprenor român "Bineînțeles că nu avem specialiștii care să ajute aceste firme, pentru că pur și simplu numărul este prea mare, dosarul este extrem de voluminos, bazele internaționale care trebuie achiziționate sunt foarte scumpe."

Potrivit Institutului Național de Statistică, în România, în anul 2015, existau aproape 74.000 de grupuri de întreprinderi. 93% dintre acestea sunt controlate din afara României.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Creșterea inflației reprezintă principala temere a investitorilor ( 12 Octombrie 2019 )

  Principalele temeri ale românilor sunt legate de evoluția economiei! Creșterea inflației, deprecierea leului și accentuarea blocajului financiar reprezintă și principalele temeri ale investitorilor în toamna acestui an.

 • Klaus Iohannis susține sprijinirea sectorului digital ( 8 Octombrie 2019 )

  Președintele României susține transformarea țării prin tehnologizare! Klaus Iohannis a participat la lansarea proiectului Romania Tech Nation, la Universitatea Politehnică, unde a vorbit despre nevoia de dezvoltare a sectorului digital, despre implicarea antreprenorilor, precum și despre digitalizarea economiei. 

 • Piața de capital din România, în ascensiune ( 27 Septembrie 2019 )

  Bursa de Valori București trece la un alt nivel! Piața de capital din România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară, de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri.

 • Misiunea F.M.I. la București, încheiată cu îndemn la austeritate financiară ( 7 Iunie 2019 )

  Moderație fiscală și înăsprirea politicilor monetare. Este recomandarea misiunii Fondului Monetar Internațional, la finalul vizitei de evaluare a economiei efectuată în România. Experții F.M.I. subliniază, totodată, importanța...

 • Delegația FMI, la București ( 27 Mai 2019 )

  O delegație a Fondului Monetar Internațional a venit la Bucuresti pentru a realiza evaluarea anuală a economiei românești. Delegația FMI, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se va afla la București...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2