Date companie
 
 
 
 

Patronatele din România nu mai suportă fiscalitatea și birocrația

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : investitori, capital, economie, fiscalitate, vlad, patronat, parvan, autohtoni
 

Capitalul românesc ar putea emigra în țări mai prietenoase cu regulile fiscale! Este avertismentul pe care l-au lansat astăzi, într-o conferință de presă, reprezentanții Patronatului Investitorilor Autohtoni, la care au participat oameni de afaceri români.

CRISTIAN PÂRVAN, președinte, Patronatul Investitorilor Autohtoni "În loc să încercăm să ajutăm, prin măsurile pe care actuala legislație le are, noi impunem noi obligații costisitoare."

Investitorii români spun că legislația stufoasă este o altă piedică pentru afacerile lor. Îngrijorarea este accentuată de faptul că în curând vor intra în vigoare noi prevederi legate de prețurile de transfer, prin care companiile vor trebui să-și justifice tarifele practicate în tranzacțiile cu alte entități din grupul din care fac parte. Totodată, companiile vor trebui să demonstreze respectarea "prețului pieței".

ANCA VLAD, antreprenor român "Bineînțeles că nu avem specialiștii care să ajute aceste firme, pentru că pur și simplu numărul este prea mare, dosarul este extrem de voluminos, bazele internaționale care trebuie achiziționate sunt foarte scumpe."

Potrivit Institutului Național de Statistică, în România, în anul 2015, existau aproape 74.000 de grupuri de întreprinderi. 93% dintre acestea sunt controlate din afara României.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Centru integrat de economie circulară, înființat la București ( 2 Iunie 2021 )

  Primul centru integrat de economie circulară din România adresat pieței sociale, inaugurat la București! Copiii și adulții defavorizați pot să viziteze acest centru pentru a participa la diverse activități educative.

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • Cocerte, pe Insula Fundeni ( 16 Iulie 2020 )

  Se anunță show de zile mari, pe Insula de pe Lacul Fundeni ,începând cu data de 17 iulie! Artiști importanți vor urca pe scena amplasată pe insulă, spre încântarea celor care au simțit lipsa concertelor, în perioada pandemiei.

 • Măsuri de atenuare a impactului coronavirusului asupra economiei ( 14 Martie 2020 )

  Ministrul interimar al Finanțelor vrea să ia măsuri pentru atenuarea impactului pandemiei de infectare cu coronavirus asupra mediului economic! 

 • Creșterea inflației reprezintă principala temere a investitorilor ( 12 Octombrie 2019 )

  Principalele temeri ale românilor sunt legate de evoluția economiei! Creșterea inflației, deprecierea leului și accentuarea blocajului financiar reprezintă și principalele temeri ale investitorilor în toamna acestui an.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2