Date companie
 
 
 
 

Patronii trebuie sã le asigure angajatilor conditii potrivite de lucru pe timpul caniculei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, caldura, angajatori, conditii, apa, muncitori, echipament, dusuri
 

Se topesc muncind pe o cãldurã sufocantã. Fie cã lucreazã la asfaltarea strãzilor sau în constructii, în brutãrii sau în piete, românii abia fac fatã cu greu temperaturilor ridicate. Unii cu probleme de sanatate sau mai putin rezistenti la canicula, ajung la spital.

VOX "E insuportabil! E foarte greu!"

Pentru a evita astfel de situatii unii patroni au redus programul de lucru.

VOX "Muncim o orã stãm 20 de minute, iar mai muncin o orã, mai stãm 20 de minute."

VOX "Lucrãm dimineata cu o orã douã mai devreme, dupã fiecare orã le dãm câte o micã pauzã de cinci minute, zece minute."

În brutãriile din Brasov angajatii se topesc la propiru de caldura. Dacã maxima de afarã se apropie, in aceste zile, de 40 de grade, in interiorul brutariei se apropie de 50.

VOX "Avem siropuri si sucuri rãcoritoare le combinãm cu lãmâie si sigur iese o bãuturã care îti dã un refresh si de asemenea, avem dozatorul de apã rece."

In timpul caniculei, angajatorii sunt obligați să asigure condiții minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților. Ei trebuie să asigure ventilație la locurile de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, apa minerale, intre doi si patru litri de persoană pe schimb, echipament individual de protecție și dușuri. În caz contrar, angajatorii riscă amenzi de până la 2500 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2