Date companie
 
 
 
 

PE a adoptat rezoluția privind marcarea a 30 de ani de la Revoluție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : revolutie, parlamentul european, rezolutie
 

Parlamentul European a adoptat un proiect de rezoluție privind împlinirea a 30 de ani de la Revoluția română din 1989. Prin acest document, legilsativul european solicită statului român să își intensifice eforturile pentru a elucida adevărul privind Revoluția din decembrie 1989. Totodată, instituțiilor Uniunii Europene și statelor membre li se solicită să facă toate eforturile, astfel încât crimele săvârșite de regimurile comuniste să nu fie uitate și să garanteze că se nu vor mai repeta niciodată.

ADINA VĂLEAN, comisar european pentru Transporturi

"În acea iarnă din 1989, românii au luptat pentru libertate, drepturi fundamentale, domnia legii și democrație. Aceste valori constituie fundamentul Europei noastre, așa cum o știm astăzi, dincolo de diferențele de limbă, de rasă sau tradiții. Am trăit apoi tranziția către democrație, ani de tranzițiwe care au culminat cu aderarea țării mele la Uniunea Europeană."

TRAIAN BĂSESCU, europarlamentar

"Este un moment în care românii au spus „nu” hotărât comunismului, cu sacrificiul vieții lor și au revenit în familia europeană."

DACIAN CIOLOȘ, europarlamentar

"Oamenii nu își făceau iluzii că vor fi iertați de regim. Știau că-și riscă viața. Și totuși au ieșit în stradă. Au ales libertatea, au avut curajul să denunțe dictatura."

Europarlamentarii au adoptat rezoluția dedicată Revoluției din decembrie 1989 din România cu 513 voturi pentru, 18 voturi împotrivă și 87 de abțineri.


PE a adoptat rezoluția privind marcarea a 30 de ani de la Revoluție

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2