Date companie
 
 
 
 

Pelerinaj la Icoana Maicii Domnului, de la Manastirea Nicula

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerinaj, icoana, minuni, icoana maicii domnului, maica domnlui, nicula, manastirea nicula
 

Mii de credinciosi din toata tara s-au adunat la Manastirea Nicula, in judetul Cluj, pentru a se ruga la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Din cauza caldurii, dar si a aglomeratiei, mai multi pelerini au avut nevoie de ajutorul medicilor.

Dr. MARIA BODEA, medic, S.M.U.R.D. : "Au fost solicitari, dar nu probleme grave, majoritatea din cauza tensiunii, ca urmare a neurmarii tratamentului de acasa, a caldurii."

Autoritatile au luat masuri speciale, pentru a asigura ordinea in zona manastirii.

Col. FLORINEL BUDISAN, comandant, Gruparea de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca : "Avem în jur de 200 de jandarmi, la care se adauga si colegi de-ai nostri de la Politie!"

Icoana care o întruchipeaza pe Fecioara Maria a fost pictata în 168, de mesterul Luca din Iclod. Conform unui document intocmit de ofiterii austrieci, icoana ar fi lacrimat intre 15 februarie si 12 martie 1699. De-a lungul timpului, icoana Maicii Domnului a trecut prin momente grele, pe un itinerar care a ocolit, uneori, biserica. Din 1991, cand a trecut printr-un proces de restaurare, icoana, a ramas in incinta manastirii Nicula.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Număr record de pelerini la moaștele Sfintei Parascheva ( 16 Octombrie 2017 )

  Sute de mii de credincioși, în pelerinaj la Iași. Racla cu moaștele Sfintei Cuvioasei Parascheva a fost introdusă luni dimineață în interiorul Catedralei Mitropolitane. Peste 270.000 de credincioși s-au închinat la sfintele moaște în cele șase zile de pelerinaj. Potrivit organizatorilor, a fost cel mai mare aflux de pelerini înregistrat în ultimii ani la Hramul Sfintei Parascheva.

 • A început pelerinajul la Sf. Cuvioasă Parascheva ( 10 Octombrie 2017 )

  A început pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei! Mii de credincioși din toată țara s-au adunat deja la Iași. Racla de argint cu moaștele sfintei a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană...

 • Pregătiri pentru pelerinajul de Rusalii, la Șumuleu Ciuc ( 2 Iunie 2017 )

  Pregătiri de pelerinaj de Rusaliile Catolice, la Șumuleu Ciuc, în județul Harghita! Sute de persoane s-au adunat în gara din Cluj, pentru a întâmpina mulțimea de pelerini venită cu trenul de la Budapesta.

 • Sărbătoarea Floriilor ( 9 Aprilie 2017 )

  Creștinii celebrează, astăzi, Floriile sau Duminica Stâlpărilor, sărbătoare care precede Paștele! Floriile marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de o mulțime de credincioși care țineau...

 • Pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca ( 27 Noiembrie 2016 )

  Pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca de la Mânăstirea Prislop! Luni se împlinesc 27 de ani de la moartea celui supranumit Sfântul Ardealului și sute de oameni au mers în pelerinaj la mormânt, ca să se roage și să-i cinstească memoria.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 21 Sep. 2018

1 EUR = 4.6559 RON
0.0040
1 USD = 3.9517 RON
-0.0226
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2