Date companie
 
 
 
 

Pelerinaj la Patriarhie, la moaștele Sf. Dimitrie cel Nou

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerinaj, icoana, credinciosi, moaste, dumitru, dimitrie, patriarhie, constantin, elena
 

De Sf. Dumitru, mii de credincioși au urcat în Dealul Patriarhiei, pentru a se închina la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului! În fața catedralei patriarhale s-a format o coadă de peste 3 kilometri.

VOX "- Niște lucrușoare pentru copii, pentru nepoți. - Ce faceți cu ele? - Le dăm pe la moaște, pentru sănătate, pentru binele casei. - Merită efortul? - Cum să nu! Nici nu simțim că am stat!"

La catedrala patriarhală, oamenii se roagă și la icoanele făcătoare de minuni ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, aduse tocmai din Grecia.

VOX "Ne rugăm la Constantin și Elena, pentru soarta tineretului, a copiilor, la serviciu, să aibă un loc de muncă."

VOX "- Pentru ce v-ați rugat? - Pentru sănătate, pentru loc de muncă. - Și se merită atatea ore la coadă? - Da, se merită! Anul trecut am stat 16 ore la coadă."

VOX "De la Focsani venim! Am venit cu nădejde și cu speranță."

VOX "- În ce clasă ești? - A XII-a. - Pentru bac? - Da, sper să-l iau și să fie bine!"

VOX "Ne aducem aminte de Dumnezeu doar cand suntem la rău. Speram la mai mult bine."

Peste 200 de jandarmi asigură ordinea publică în zona desfășurării pelerinajului. De asemenea, câteva echipe medicale sunt pregătite să intervină în caz de urgență. Până acum, medicii au acordat primul ajutor în peste 100 de cazuri.

VOX "Majoritatea persoanelor au fost persoane în vârstă, care au trecut pe aici, pentru că au avut mici probleme de sănătate, pe care le stiau dinainte, au obosit sau pur si simplu le-a fost putin frig."

Pelerinii au primit sarmale, pâine și ceai.

AMBIANȚĂ "- Ceai cald? Ceai? - Da! Și aici! Multumim."

VOX "E foarte bun! Ne trece oboseala!"

Pelerinajul din Dealul Patriarhiei se va încheia marți, când delegația Bisericii ortodoxe elene se va întoarce în Grecia, cu icoanele Sfinților Împărați Constantin și Elena.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2