Date companie
 
 
 
 

Pensionari versus asistați social

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensie, asistati
 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit despre o nouă lege pentru un milion de pensionari. Aceasta a declarat că cei care au cotizat mai puțin de 10 ani la pensii vor avea o lege specială prin care pensia lor nu se va mai actualiza odată cu creșterea punctului de pensie.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii

"Așa sunt și la ora actuală pentru că li se spune pensionari dar beneficiază de pensia minimă garantată și neavând stagiu minim de cotizare de 10 ani nu sunt pensionari. Ne gândim și la ei ca dovadă că anul trecut s-a crescut pensia minim- garantată cu 30%, anul asta avem o creștere de pana la 640 lei dar e adevărat că vor beneficia de legislație proprie pentru că nu pot crește punctul de pensie ca ceilalti pensionari care au cotizat mai mult."

Ea a spus că, în ceea ce privește pensionarii care au un stadiu de cotizare de peste 10 ani, va fi o discuție separată pe Legea pensiilor.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii
"In ce priveste programul de guvernare avem prevazut 30% in primii doi ani si cate 10 la suta in ceilalti doi ani pana in 2020 pensionarii care au un stadiu de cotizare de peste 10 ani pe legea pensiilor, ei vor creste pe legea de pensie. Evident ca majorarile trebuie sa fie altele decat pensia minim garantata, nu i-am scăpat din vedere nici pe cei care au pensia garantata ca dovada ca in ultimii 2 ani vor creste cu 60%."

Ministrul Muncii a mai declarat că nu vrea să dea niciun termen privind finalizarea proiectului noii legi a pensiilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Muncii a publicat proiectul legii pensiilor ( 10 August 2018 )

  Noua lege a pensiilor, în dezbatere. Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat proiectul Legii pensiilor, care urmărește eliminarea inechităților dintre cei care au cotizat egal și primesc pensii diferite, dar și dintre bărbați și femei, așa cum se întâmplă în prezent. 

 • Punctul de pensie crește, de astăzi, cu 10% ( 1 Iulie 2018 )

  Vești bune pentru pensionari. Punctul de pensie crește, începând de astăzi, cu 10%, de la 1.000 la 1.100 de lei. Astfel, pensia minimă garantată se va majora cu 20%. Anul viitor, punctul de pensie este așteptat să urce cu 15%. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că, tot din 1 iulie, se măresc și prestațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități.

 • Un proiect de lege prevede ca masterul și doctoratul să conteze la pensie ( 16 Iulie 2017 )

  Studiile postuniversitare, de master și de doctorat, vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de pensii. Trei parlamentari PNL au inițiat un proiect de lege care include și aceste studii...

 • Punctul de pensie crește de la 917 de lei la 1.000 de lei ( 1 Iulie 2017 )

  Vești bune pentru pensionari! Începând de astăzi, punctul de pensie crește de la 917 lei la 1.000 de lei. Chiar dacă majorarea se aplică din această lună, pensionarii vor primi pensiile mărite abia în luna august, când se fac plățile pentru luna iulie. Valoarea punctului de pensie este astfel majorată pentru a doua oară în acest an, prima creștere având loc la începutul acestui an.

 • Pensia minimă garantată, majorată ( 1 Martie 2017 )

  Primăvara vine cu vești bune pentru pensionari! Pensia minimă garantată crește de la 400 la 520 de lei. Peste un milion de persoane vor beneficia de această majorare. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 17 Aug. 2018

1 EUR = 4.6569 RON
-0.0017
1 USD = 4.0889 RON
-0.0087
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2