Date companie
 
 
 
 

Pensionari versus asistați social

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensie, asistati
 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit despre o nouă lege pentru un milion de pensionari. Aceasta a declarat că cei care au cotizat mai puțin de 10 ani la pensii vor avea o lege specială prin care pensia lor nu se va mai actualiza odată cu creșterea punctului de pensie.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii

"Așa sunt și la ora actuală pentru că li se spune pensionari dar beneficiază de pensia minimă garantată și neavând stagiu minim de cotizare de 10 ani nu sunt pensionari. Ne gândim și la ei ca dovadă că anul trecut s-a crescut pensia minim- garantată cu 30%, anul asta avem o creștere de pana la 640 lei dar e adevărat că vor beneficia de legislație proprie pentru că nu pot crește punctul de pensie ca ceilalti pensionari care au cotizat mai mult."

Ea a spus că, în ceea ce privește pensionarii care au un stadiu de cotizare de peste 10 ani, va fi o discuție separată pe Legea pensiilor.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii
"In ce priveste programul de guvernare avem prevazut 30% in primii doi ani si cate 10 la suta in ceilalti doi ani pana in 2020 pensionarii care au un stadiu de cotizare de peste 10 ani pe legea pensiilor, ei vor creste pe legea de pensie. Evident ca majorarile trebuie sa fie altele decat pensia minim garantata, nu i-am scăpat din vedere nici pe cei care au pensia garantata ca dovada ca in ultimii 2 ani vor creste cu 60%."

Ministrul Muncii a mai declarat că nu vrea să dea niciun termen privind finalizarea proiectului noii legi a pensiilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • Orban: Pensia minimă crește cu același procent ca și punctul de pensie ( 10 August 2020 )

  Pensia minimă se majorează cu același procent ca și punctul de pensie! Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Șeful Guvernului a precizat că decizia privind procentul de creștere a pensiilor va fi luată în această săptămână.

 • Pensionarii, prinși în ”labirintul” birocrației ( 17 Noiembrie 2019 )

  Birocrația care întârzie și cu 6 luni recalcularea pensiilor, aspru criticată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de facebook. În postare, ministrul Muncii menționează că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Corupții plătiți din banul public, fără pensii de serviciu ( 5 Septembrie 2019 )

  Proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor de serviciu, în cazul angajaților plătiți din bani publici! Astfel, dacă proiectul de lege ar fi adoptat, persoanele plătite din fonduri publice, care au fost condamnate defintiv pentru...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2