Date companie
 
 
 
 

Pensionarii militari sunt deciși să lupte pentru drepturile lor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, pensionari militari, Ministerul Apararii Nationale, cadre militare in rezerva, pensie mica
 

Pensionarii militari sunt manipulați de toti cei care i-au scos în stradă, spun reprezentantii Ministerului Apararii Nationale. Purtatorul de cuvant al MApN susține că nici un cadru militar în rezervă nu are o pensie mai mică față de cea pe care a primit-o în luna decembrie a anului trecut.

prin telefon: TIBERIU FRATILA - purtator de cuvant MApN: "Pensionarii militari trebuie sã aibã încredere în ministru si Minister, cã la finalul procesului de revizuire pensiile vor creste pentru 85-90% dintre pensionarii militari.’’
BUCUREȘTI
Protestele au cuprins aproape toata tara. Cei mai multi nemulțumiți de recalcularea pensiilor și de noul Cod al Muncii au manifestat in Capitala.

AMBIANȚĂ(mars funebru, cântã pensionarii la trompetã)

VOX: "La vârsta asta trebuie sã umblãm pe strãzi, sã ne cerem drepturile, cã asta este! Asa se întâmplã în democratia asta. Altii furã si noi trebuie sã plãtim!"

CLUJ -NAPOCA
Si in Cluj, protestatarii au atacat legile care au dus la diminuarea drepturilor bănești obținute în urma disponibilizărilor, trecerii în rezervă și retragere.

VOX: "Noi vrem sã mai atragem odatã atentia guvernantilor asupra nedreptãtilor la care suntem supusi, în primul rând ca si cadre militare si în al doilea rând ca cetãteni ai acestei tãri."

TÂRGOVIȘTE
La Târgoviște, oamenii nu au ezitat să arunce cu ouă și bulgări de zăpadă si au scandat lozinci împotriva Guvernului în fața sediului PDL Dâmbovița.

AMBIANȚĂ: "Ei au instaurat dictatura în România! Treziti-vã, oameni buni! Atât ne-a mai rãmas! Dreptul de a protesta!"

AMBIANȚĂ: "Jos Guvernul!"

SUCEAVA
La Suceava, peste 200 de persoane au protestat în fața Prefecturii.

VOX: "-Sã plece din tarã româneascã! -Cine? -Tot Guvernul. Au jefuit tara asta si au distrus-o toatã!"

VOX: "Deja suntem sclavii lui Bãsescu, ai lui Boc si Guvernului lui Boc!"

Proteste similare au avut loc și la Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Tulcea sau Râmnicu Valcea. Cadrele militare au depus o petiție la Cotroceni, prin care solicită, în principal, abrogarea actelor normative referitoare la recalcularea pensiilor până la sfârșitul acestui an.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2